PSD decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă. Declarație în direct, Marcel Ciolacu

PSD decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă. Declarație în direct, Marcel Ciolacu
PSD decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă. Declarație în direct, Marcel Ciolacu

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, de la ora 14.00, pentru a stabili cum vor vota parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă. Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat duminică seara că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea va fi elaborată luni sau marţi.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a dat de înţeles că social-democraţii vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă, dar că vor face mai multe modificări hotărârii Guvernului, inclusiv scurtarea la 15 zile.

”Vom vota orice măsură pentru protejarea sănătății românilor, în schimb avem cadrul legal să modificăm această HG emisă de Guvern. în acest moment, noi suntem de acord doar cu o prelungire de 15 zile”, a spus Ciolacu, duminică seară, în direct la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

”Noi nu am avut până acum creat un cadru instituțional să putem discuta aceste lucruri cu Guvernul. Nici românii nu știu ce îi așteaptă economic, nimeni nu vine să explice. Toată discuția este dacă PSD votează sau nu și noi nu avem nici măcar un minim de text prezentat”, a acuzat Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

Mai multe restricţii impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de luni, 15 iunie. Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cex pasd gadea ciolacu marcel ciolacu Starea de Alerta vor psd
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes