PSD: Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-COVID-19

Social-democraţii au transmis că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-coronavirus şi precizează că „miile de medici din ţară ştiu şi ei la fel de bine că nici n-ar avea unde să ţină un asemenea vaccin la -80 de grade”.

„Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-COVID-19, la fel ca în primăvară, când le ofereau iluzia că vor pregăti spitalele ţării de lupta cu pandemia. Românii ştiu însă bine ce înseamnă vizitele electorale ale lui Iohannis în centrele de vaccinare goale pentru că nu există încă un vaccin! Aşa cum miile de medici din ţară ştiu şi ei la fel de bine că nici n-ar avea unde să ţină un asemenea vaccin la -80 de grade”, arată o postare făcută luni pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că Guvernul PNL nu s-a gândit din timp să doteze sistemul sanitar, astfel încât să poată fi depozitat vaccinul în condiţii optime.

„Guvernul PNL nu s-a gândit din timp să doteze sistemul sanitar cu un lanţ de frig, vital în asemenea situaţii. Guvernarea Orban a probat deja, în competiţia pentru materiale sanitare cu ţările europene, că a adus în România cele mai proaste măşti, la cele mai mari preţuri. Numai ca să poată fura liberalii mai mult! Cu PNL la putere, şi vaccinul va ajunge în Romania la fel: greu şi în condiţii necorespunzătoare! Pe 6 decembrie, pentru a nu rămâne ultimii din Europa şi la vaccinul anti-COVID-19, votaţi ca să vă salvaţi! Votaţi PSD!”, conchide sursa menţionată.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile fac apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare. Strategia va fi discutată în reuniunea CSAT de joi, ora 15.00, care va avwa loc în sistem de videoconferinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a discutat cu ministrul Sănătăţii ca studenţii la facultăţile de medicină care fac voluntariat alături de cadrele medicale care se ocupă de tratarea patologiei COVID-19 să fie vaccinaţi odată cu personalul medical, pentru ca aceştia să îşi poată continua activitatea şi pregătirea inclusiv la patul bolnavului”. De asemenea, şeful statului a afirmat că vaccinarea în masă a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi ar putea începe în primăvară.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

vaccin anti covid vaccin anticoronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes