Politica

PSD: Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-COVID-19

Social-democraţii au transmis că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-coronavirus şi precizează că „miile de medici din ţară ştiu şi ei la fel de bine că nici n-ar avea unde să ţină un asemenea vaccin la -80 de grade”.

„Iohannis şi Guvernul Orban vând românilor iluzia unui vaccin anti-COVID-19, la fel ca în primăvară, când le ofereau iluzia că vor pregăti spitalele ţării de lupta cu pandemia. Românii ştiu însă bine ce înseamnă vizitele electorale ale lui Iohannis în centrele de vaccinare goale pentru că nu există încă un vaccin! Aşa cum miile de medici din ţară ştiu şi ei la fel de bine că nici n-ar avea unde să ţină un asemenea vaccin la -80 de grade”, arată o postare făcută luni pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată mai spune că Guvernul PNL nu s-a gândit din timp să doteze sistemul sanitar, astfel încât să poată fi depozitat vaccinul în condiţii optime.

„Guvernul PNL nu s-a gândit din timp să doteze sistemul sanitar cu un lanţ de frig, vital în asemenea situaţii. Guvernarea Orban a probat deja, în competiţia pentru materiale sanitare cu ţările europene, că a adus în România cele mai proaste măşti, la cele mai mari preţuri. Numai ca să poată fura liberalii mai mult! Cu PNL la putere, şi vaccinul va ajunge în Romania la fel: greu şi în condiţii necorespunzătoare! Pe 6 decembrie, pentru a nu rămâne ultimii din Europa şi la vaccinul anti-COVID-19, votaţi ca să vă salvaţi! Votaţi PSD!”, conchide sursa menţionată.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile fac apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare. Strategia va fi discutată în reuniunea CSAT de joi, ora 15.00, care va avwa loc în sistem de videoconferinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a discutat cu ministrul Sănătăţii ca studenţii la facultăţile de medicină care fac voluntariat alături de cadrele medicale care se ocupă de tratarea patologiei COVID-19 să fie vaccinaţi odată cu personalul medical, pentru ca aceştia să îşi poată continua activitatea şi pregătirea inclusiv la patul bolnavului”. De asemenea, şeful statului a afirmat că vaccinarea în masă a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi ar putea începe în primăvară.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Marcel Ciolacu, după acuzaţiile Vioricăi Dăncilă: Oricâtă frustrare ai avea, nu poţi să inventezi

Gloria Pascu

Rareș Bogdan, despre tensiunile din PNL: Este suficient ce am făcut pentru moment. Nu știu dacă voi candida

Mihnea Tudor

Orban se ține tare, după ce liderii liberali i-au cerut demisia: „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte”

Daniela Arnăutu

PSD: Guvernul Cîţu trebuie să demisioneze, dacă până la sfârşitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

Mihnea Tudor

Gheorghe Falcă, reacție după ce mai mulți lideri PNL i-au cerut demisia lui Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Șefa CNA vrea să poată pedepsi un președinte în situaţii cum au fost conferinţele lui Iohannis în care a susţinut PNL în campanie

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »