PSD nu vede niciun motiv întemeiat pentru ca Avocatul Poporului, Renate Weber, să fie revocat din funcție

Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă
Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă

PSD acuză Guvernul că atacă instituţii fundamentale ale statului, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Reacția vine după ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că parlamentarii partidului vor începe luni procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, care “s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a spus, într-o conferință de presă, că PSD nu înţelege de ce un partid cu un procent aşa mic în Parlament, cu referire la PNL, îşi permite să atace instituţiile fundamentale. Singurul mod în care PSD ar lua în calcul schimbarea Avocatului Poporului ar fi într-o discuţie în spaţiul public despre o reformă la nivelul acestor instituţii, regăsită într-o eventuală schimbare a Constituţiei, a susținut Romașcanu.

Nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului. (…) Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place, domnul Iohannis contestă la Curte legi importante. (…) Orice demers care atacă instituţii fundamentale şi văd că domnul Orban este un fan al acestui tip de demersuri, atacă CCR, Avocatul Poporului, Înalta Curte, lucrurile acestea trebuie să se oprească. Nu văd de ce un Guvern care are 20% în Parlament îşi permite să facă aceste afirmaţii”, a declarat Lucian Romașcanu, în conferința de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avocatul poporuluipsd apara avocatul poporuluiRenate Weber
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes