PSD nu va vota prelungirea stării de alertă, în ciuda avertismentului președintelui

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al partidului, a anunțat, marți, că PSD nu vota prelungirea stării de alertă. Decizia a fost anunțată imediat după declarațiile făcute la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, care a făcut un apel la responsabilitate și le-a transmis parlamentarilor că virusul nu dispare cu un vot.

Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu la Digi24.

Apelul președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți, un apel la responsabilitate și le-a reamintit parlamentarilor PSD că virusul nu trece cu un vot în Parlament. Iohannis a anunțat, marți, că, dată fiind dinamică îmbolnăvirilor, se impune prelungirea stării de alertă și după 15 iunie, dar cu măsuri mai puține decât sunt acum în vigoare, iar președintele face apel la parlamentari să dea un vot pentru.

”Având în vedere că nu avem nicio scădere a numărului de îmbolnăviri noi, ne face să fim precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. (…) Mă adresez în final Parlamentului: stimați parlamentari, fiți responsabili, gândiți-va că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament! Dacă sprijiniți guvernul, putem controla eficient această răspândire a epidemiei. Subliniez expres că guvernul a luat cele mai bune măsuri, care au dus la o răspândire foarte limitată a epidemiei”, a declarat șeful statului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iohannisprelungire stare de urgentapsd nu voteazaromascanu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes