Politica

PSD nu vrea stare de alertă, dar vrea să propună o lege care să impună restricții

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a discutat cu Raed Arafat, la Parlament, alături de liderii Pro România și USR, Victor Ponta și Dan Barna. Arafat a dorit să îl convingă pe preşedintele Camerei Deputaţilor de necesitatea prelungirii stării de alertă. Întâlnirea a avut loc în biroul lui Ciolacu la ințiativa șefului ISU.

Așa cum a anunțat, PSD, ALDE și Pro România nu vor să voteze prelungirea stării de alertă propuse de Guvern, însă social democrații se gandesc la un proiect de lege în acest sens. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că pesediștii iau în calcul să depună în Parlament o inițiativă legilsativă care să stipuleze anumite obligații ca de exemplu purtatul măștii în spațiile închise să fie obligatoriu.

Social democrații se tem că Guvernul Orban ar putea să folosească ca armă politică refuzul lor de a prelungi starea de alertă. „Au controlul Institutului de Situații de urgență și ei controlează și anunță cazurile și decesele de coronavirus. Pot foarte simplu să umble la cifre și să ne anunțe că a crescut numărul infectărilor și uite Parlamentul e de vină. Trebuie să găsim o soluție legislativă”, au explicat sursele din interiorul PSD.

Raed Arafat le-a transmis celor de la PSD, ALDE, USR și Pro România că există încă un risc major de infectare, atâta timp cât un scădem la sub 5 cazuri raportate la un milion de locuitori. De asemenea, Arafat a spus că va prezenta o situație detaliată, în momentul în care Guvernul va solicita prelungirea stării de alertă în Parlament. De asemenea, în opinia Guvernului nu trebuie să se deschidă teatrele, cinematografele și adunările cu mai mult de 500 de persoane.

În opinia lui Arafat, cel mai indicat ar fi ca Executivul să emită o Hotărâre de Guvern prin intermediul căreia să prelungească cu cel puțin 15 zile starea de alertă.

Conform sursei citate, Arafat și liderii care se opun prelungirii stării de alertă nu au ajuns la nicio înțelegere.

Alte știri de interes

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Mihai Tudose, despre explicaţiile lui Bode privind accidentul: Se face inventarul la proşti sau ce?

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »