Parlament, președinție

PSD se dezice de propunerea de modificare a legii privind liberul acces la informaţiile de interes public

PSD nu susţine propunerea legislativă referitoare la modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, iar cei care au semnat proiectul îşi vor retrage semnătura.

PSD nu susţine această iniţiativă, iar semnatarii din partea formaţiunii îşi vor retrage semnătura, nefiind o prioritate pentru social-democraţi această lege.

Informația a fost confirmată de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, care a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la sediul partidului, că parlamentarii social-democrați și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă de modificare a legii 544/2001, care ar fi dus la o îngrădire drastică a accesului la informațiile de interes public.

PSD nu susține această inițiativă. Parlamentarii PSD și-au retras semnăturile de pe inițiativă. Nu o considerăm o prioritate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Autoritatea sau instituţia publică are dreptul să refuze motivat comunicarea informaţiilor cerute, dacă acestea sunt solicitate cu rea-credinţă, prevede un proiect de modificare a Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, depus la Senat.

Iniţiativa a fost depusă miercuri de deputaţii PSD Vlad Bontea, Claudiu-Augustin Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu (Peţa) şi George-Gabriel Vişan, precum şi liberalul Florin Roman, însă vineri Roman a anunţat că îşi retrage semnătura de pe proiect.

Alte știri de interes

Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR

Mihnea Tudor

Legea care oferă noi privilegii şi super-imunitate conducerii ASF, un singur vot împotrivă. Liber la noi abuzuri, propunerea lui Florin Roman

Mihnea Tudor

Ziua Armatei Române – Mesajul președintelui Klaus Iohannis, în contextul unui an dificil pentru România

Saghin Cristian

Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal. Aviz favorabil de la Comisie

Gloria Pascu

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii privind organizarea alegerilor parlamentare

Mihnea Tudor

PNL a depus sesizare la CCR, în cazul numirii lui Iordache

Mihnea Tudor

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Gloria Pascu

Augustin Zegrean, fost judecător constituțional, confirmă: Alegerea lui Iordache este ilegală. Ce spune legea 9 din 1993

Saghin Cristian

Florin Iordache a fost votat de plenul reunit al Parlamentului la şefia Consiliului Legislativ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »