PSD se dezice de propunerea de modificare a legii privind liberul acces la informaţiile de interes public

PSD nu susţine propunerea legislativă referitoare la modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, iar cei care au semnat proiectul îşi vor retrage semnătura.

PSD nu susţine această iniţiativă, iar semnatarii din partea formaţiunii îşi vor retrage semnătura, nefiind o prioritate pentru social-democraţi această lege.

Informația a fost confirmată de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, care a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la sediul partidului, că parlamentarii social-democrați și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă de modificare a legii 544/2001, care ar fi dus la o îngrădire drastică a accesului la informațiile de interes public.

PSD nu susține această inițiativă. Parlamentarii PSD și-au retras semnăturile de pe inițiativă. Nu o considerăm o prioritate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Autoritatea sau instituţia publică are dreptul să refuze motivat comunicarea informaţiilor cerute, dacă acestea sunt solicitate cu rea-credinţă, prevede un proiect de modificare a Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, depus la Senat.

Iniţiativa a fost depusă miercuri de deputaţii PSD Vlad Bontea, Claudiu-Augustin Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu (Peţa) şi George-Gabriel Vişan, precum şi liberalul Florin Roman, însă vineri Roman a anunţat că îşi retrage semnătura de pe proiect.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

grindeanupsd lege acces liber informatiepsd retrage semnaturisemnaturi retrase
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes