PSD se subțiază. Cristian Terheș și-a dat demisia

PSD se subțiază. Cristian Terheș și-a dat demisia
PSD se subțiază. Cristian Terheș și-a dat demisia

Cristian Terheș a ajuns europarlamentar din partea PSD, însă a anunțat, luni, că și-a dat demisia din partid, pentru a se înscrie în Grupul Conservatorilor Europeni. El își dorește să promoveze, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României.

”Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor și Reformistilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România”, anunță, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul Cristian Terheș.

În numele PNȚCD

”Ca membru în Grupul ECR – care susține o Europa a democrației și națiunilor – voi promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României”, promite europarlamentarul. Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a aflat de decizia preotului:

”Cristian Terheș a candidat pe listele PSD în baza unui Protocol semnat între PSD și PNȚCD, din partea PNȚCD, protocol anunțat public. În baza Protocolului, PNȚCD nu a depus listă, solicitând simpatizanților să voteze lista PSD, act politic major nu doar prin numărul voturilor, ci prin semnificația sa. Demisia lui Chris și venirea la PNȚCD a făcut parte din înțelegere. Îl felicit pe Chris pentru decizia sa, intrând într-o luptă grea, de partea PNȚCD. Colaborarea cu PSD rămâne deschisă!”, a precizat el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian terhesdemisie terhespntcdterhes
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes