Politica

PSD vede un eșec în negocierile de la Bruxelles și cheamă la unitate pentru a atrage mai mulți bani europeni

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a scris pe pagina de Facebook a partidului că ultimul Consiliu European s-a încheiat fără nici un rezultat, ba mai mult, au fost un eșec, deoarece statele membre nu au reușit să ajungă la un acord privind planul de redresare economică, repartizarea sumelor și viitorul buget european:

”Consiliul European s-a soldat cu un nou eșec. Statele membre nu au reușit să ajungă la un acord privind planul de redresare economică, repartizarea sumelor și viitorul buget european. Se vorbește deja de noi formule de distribuție a banilor și creșterea împrumuturilor în detrimentul granturilor. Suntem deja în întârziere iar criza coronavirus nu a fost depășită. Economia europeană și cetățenii europeni au nevoie de lideri politici responsabili, care să pună interesul comun, coeziunea și solidaritatea pe primul loc.

Între timp, remarc în comunicatele instituțiilor responsabile că România are doar ambiții minimale, precum să încercăm să ajungem din urmă media europeană deși suntem al 6-lea stat din UE, dar nicio strategie și niciun plan național de relansare economică așa cum a fost solicitat inclusiv de către Comisia Europeană. Pe baza formulelor matematice stabilite de executivul european țara noastră are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro (~45/50 de miliarde din MFF, similar cu precedentul ciclu de finanțare, și 33 de miliarde din planul de relansare), cu un potențial de circa 100 de miliarde de euro dacă includem și resursele disponibile direct de la Bruxelles. Orice negociere care să conducă la mai puțini bani ar reprezenta un eșec pentru România și cei care negociază”, a scris Victor Negrescu.

În opinia sa, orice negociere care să conducă la mai puțini bani ar reprezenta un eșec pentru România dar și pentru negociatorii care se ocupă de această problemă.

”Fac din nou apel la decidenți să treacă peste viziunile politice înguste și să conceapă prin dialog, împreună cu toate formațiunile politice, cu partenerii sociali și cu actorii români relevanți de la Bruxelles, o strategie națională pentru România în Uniunea Europeană”, a mai spus Victor Negrescu într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

”Împreună, suntem mai puternici. România poate și trebuie să fie mai activă și coerentă la nivel european. Pentru aceasta, este nevoie de un plan clar asumat de toată lumea. Următorul Consiliu European va avea loc în iulie. E momentul pentru unitate, maturitate și viziune. Atât la Bruxelles, cât și la București”, a încheiat europarlamentarul.

Alte știri de interes

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Pe 7 septembrie începe perioada electorală: Calendar electoral complet, alegeri parlamentare

Mihnea Tudor

Mihai Tudose, despre explicaţiile lui Bode privind accidentul: Se face inventarul la proşti sau ce?

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »