International

Purtatul măştii în spaţiul public devine obligatoriu, la Bruxelles

Purtatul măştii în spaţiul public devine obligatoriu începând de miercuri pe tot teritoriul regiunii Bruxelles, a anunţat guvernul regional.

Masca era obligatorie în majoritatea locurilor publice din 11 iulie. Însă, măsura generalizării s-a luat după ce în cele 19 comune din regiune a fost depăşit pragul de 50 de contaminări zilnice la 100.000 de locuitori.

„Purtarul măştii care acoperă nasul şi gura este obligatoriu pentru toate persoanele trecute de 12 ani şi în locurile publice şi în cele private accesibile publicului, pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles-Capitală”, au anunţat autorităţile locale.

Excepţie de la purtatul măştii se poate face în timpul practicării unui sport, dar şi în cazul persoanelor cu un handicap care nu pot purta mască sau vizieră.

Belgia, ţară de 11,5 milioane de locuitori, a depăşit pragul de 75.000 de persoane contaminate cu Covid-19 de la începutul pandemiei, notează news.ro.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »