Putin a ordonat desant: 75% din totalul armatei Kremlinului participă la invazia Ucrainei

Rusia a trecut de la 40% din forțele sale în interiorul Ucrainei la aproximativ 75%, se arată într-o analiză BBC.

Dr. Jack Watling, cercetător în domeniul războiului terestre și al științelor militare la Royal United Services Institute a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că un corp mare de trupe rusești înaintează spre sud din Belarus, unde urmează u un nou asalt al Kievului.

Întrebat despre sugestia că Rusia a folosit rachete gradate în zone rezidențiale din Harkov, el descrie aceste arme ca fiind sisteme de lansare de rachete multiple care trag un număr mare de proiectile nedirijate într-o zonă. El spune că există, de asemenea, dovezi că unele dintre acestea au conținut muniții cu dispersie.

Armata ucraineană nu mai funcționează în formațiuni militare, ci în poziții de apărare destul de fixe și devine din ce în ce mai mult parte a forței de apărare teritorială și de voluntariat alături de care operează, spune Watling.

Temerile cresc pe măsură ce convoiul rusesc care măsoară 70 de km se aproapie de Ucraina și rapoartele venite din alte părți ale țării asediate se multiplică. Conform acestor rapoarte, Rusia asediază zonele populate folosind „tactici medievale”, blocând evacuările și refuzând hrană, apă și provizii esențiale.

Putin trimite și mai multe trupe în Ucraina

Vladimir Putin apasă mai tare pedala de accelerație, pe fondul rezistenței ucrainene.

Administrația de la Moscova trimite și mai multe trupe pe teritoriul vecin: un convoi uriaș, cu o lungime de aproape 70 de kilometri a fost reperat din satelit.

Dmytro Zhyvytsky, șeful regiunii Sumî, a anunțat că peste 70 de soldați ucraineni au fost uciși după ce artileria rusă a lovit o bază militară din Ohtîrka.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armata rusaputinrazboi ucrainarusiasituatie ucraina
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes