Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie. Tanczos Barna: Vom asigura cel mai mare buget

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunţat, joi, că luna viitoare vor fi lansate programele Rabla Clasic şi şi Rabla Plus, bugetul pentru anul 2022 fiind cel mai mare din istoria acestui program şi depăşind 1,2 miliarde de lei. Ministrul a precizat că până la finalul lunii ianuarie va fi terminată analiza pe dosarele depuse anul trecut în vederea accesării de vouchere prin cele două programe.

Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Lóránd‑Árpád Fülöp, a anunţat că pentru fiecare maşină casată prin programul Rabla se acordă un bonus de vechime de 1500 de lei, valabil dacă autoturismul este mai vechi de 15 ani şi este cel mult Euro3.

Pentru Rabla Plus, se adaugă astfel la cei 45.000 de lei voucher încă 1500 de lei bonus de vechime dacă maşina casată îndeplineşte cele două condiţii.

În ceea ce priveşte posibilitatea de a preda două maşini pentru achiziţionarea uneia, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a menţionat că beneficiarul are posibilitatea de a cumpăra o a doua rablă pe care să o caseze.

În cadrul acestui program nu se emit vouchere, aşa încât acestea nu pot fi tranzacţionate

Pentru autoturismele hibrid plug-in sprijinul financiar în cadrul programului este de 20.000 de lei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rabla clasicrabla plusvoucher rabla
redactia

Alte stiri de interes