Rachete rusești au lovit Polonia. Doi morți. Premierul polonez convoacă o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională. Reuniune de urgență la Pentagon

Rachete rusești au ajuns în Polonia. Doi morți. Premierul polonez convoacă o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională
Rachete rusești au ajuns în Polonia. Doi morți. Premierul polonez convoacă o reuniune urgentă a Comitetului pentru Securitate Naţională

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter, relatează Reuters.

De asemenea, conform unei scurte informări de presă, la Pentagon are loc o reuniune de urgență având ca subiect tirul de rachete rusești care au ajuns până în Ucraina.

Surse rusești susțin că rqachetele căzute în polonia sunt S300, ucrainene, de apărare antiaeriană.

Două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei! Cele două rachete se pare că au ajuns accidental în Polonia, unde au făcut victime umane. Au fost lovite două uscătoare de cereale, iar autoritățile poloneze vorbesc despre două victime.

Comitetul de Securitate Naţională, din care fac parte titularii portofoliilor de la Apărare, Interne, Justiţie şi Afaceri Externe, precum şi coordonatorul serviciilor de informaţii, este un organism care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea şi apărarea naţională.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului polonez, Piotr Muller,  nu a menţionat pe Twitter despre ce urma să discute Comitetul şi nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, precizează Reuters.

Decizia vine însă după ce Rusia a bombardat marţi oraşe şi facilităţi energetice din Ucraina, atacuri soldate cu cel puţin un mort şi mai ales cu pene de curent pe scară largă.

Kievul a anunţat că acesta a fost cel mai puternic val de atacuri cu rachete din cele aproape nouă luni de război.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac in polonia polonia rachete rusesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes