Social

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, afirmă surse din administraţia ieşeană. „Ni s-ar fi părut normal ca şi autorităţile să mizeze pe un comportament responsabil al credincioşilor”, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care au confirmat informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a confirmat, conform news.ro, că racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a fi depusă în baldachinul din curte în 8 octombrie.

Totuşi, oficialul MMB a afirmat că, atunci când va exista un număr mare de credincioşi, sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrală, dar nu mai târziu de 13 octombrie.

Pe de altă parte, într-un comunicat al MMB se arată că „Biserica este îndatorată să se îngrijească şi de sănătatea sufletească a credincioşilor ei în tot timpul, dar mai ales în momente precum cele actuale, când au apărut tot mai multe forme de nelinişte, deznădejde, frică şi confuzie lăuntrică”.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei precizează că „întreaga societate se află într-un moment dificil, în care se impun măsuri pentru ocrotirea sănătăţii oamenilor”, dar că, în acelaşi timp, „nu se poate uşor trece cu vederea mâhnirea celor care constată că au libertatea de a veni la Iaşi pentru orice alt motiv, mai puţin pentru a participa la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva”.

„Organizatorii sărbătorii Sfintei Parascheva cer iertare lui Dumnezeu, precum şi pelerinilor care nu pot veni la Iaşi din cauza restricţiilor impuse, exprimându-şi nădejdea că pentru aceştia va veni cât mai curând şi clipa în care vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaşte”, se mai arată în comunicatul MMB.

Alte știri de interes

Pelerinaj de Sfântul Dumitru – anunțul Patriahiei Române. Programul liturgic

Gloria Pascu

Şeful Poliţiei din Centrul Vechi, detaşat. A refuzat să execute dispoziţii ilegale şi de a pune poliţia la picioarele unor patroni

Mihnea Tudor

Bilanț cutremurător făcut de IGSU: Sute de copii, victime ale incendiilor la locuinţe

Gloria Pascu

Tramvaiul 41 nu mai circulă timp de cinci zile

Mihnea Tudor

Un turist a decedat după ce a căzut în gol peste 60 de metri, într-o râpă la Vârful Omu

Mihnea Tudor

Radu Călin Cristea a murit

Mihnea Tudor

Un al doilea pacient cu Covid-19 s-a spânzurat la un spital din Sibiu

Gloria Pascu

Medicul coordonator UPU Fetești a murit de Covid

Gloria Pascu

Un chirurg cunoscut din Timişoara s-a sinucis

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »