Social

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, afirmă surse din administraţia ieşeană. „Ni s-ar fi părut normal ca şi autorităţile să mizeze pe un comportament responsabil al credincioşilor”, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care au confirmat informaţiile.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a confirmat, conform news.ro, că racla cu sfintele moaşte nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a fi depusă în baldachinul din curte în 8 octombrie.

Totuşi, oficialul MMB a afirmat că, atunci când va exista un număr mare de credincioşi, sfintele moaşte vor fi scoase din Catedrală, dar nu mai târziu de 13 octombrie.

Pe de altă parte, într-un comunicat al MMB se arată că „Biserica este îndatorată să se îngrijească şi de sănătatea sufletească a credincioşilor ei în tot timpul, dar mai ales în momente precum cele actuale, când au apărut tot mai multe forme de nelinişte, deznădejde, frică şi confuzie lăuntrică”.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei precizează că „întreaga societate se află într-un moment dificil, în care se impun măsuri pentru ocrotirea sănătăţii oamenilor”, dar că, în acelaşi timp, „nu se poate uşor trece cu vederea mâhnirea celor care constată că au libertatea de a veni la Iaşi pentru orice alt motiv, mai puţin pentru a participa la pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva”.

„Organizatorii sărbătorii Sfintei Parascheva cer iertare lui Dumnezeu, precum şi pelerinilor care nu pot veni la Iaşi din cauza restricţiilor impuse, exprimându-şi nădejdea că pentru aceştia va veni cât mai curând şi clipa în care vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaşte”, se mai arată în comunicatul MMB.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Nereguli la concursurile pentru trecerea în corpul ofiţerilor la SIAS, Centrul Chinologic şi Brigada Rutieră a Capitalei

Mihnea Tudor

Ministrul Mediului a declarat război celor care ard, ilegal, deșeuri. De la 1 februarie încep controalele la unitățile care poluează

Daniela Arnăutu

Federaţia Sanitas acuză Guvernul că a transformat statutul salariaților din Sănătate și Asistență Socială: Măsurile anti-pandemie = măsuri pro-sclavie

Daniela Arnăutu

Șocant! INML a încurcat morții și a trimis în SUA un cadavru ce trebuia să ajungă în Franța. Trupul neînsuflețit a fost deja incinerat

Daniela Arnăutu

Trupul lui Bogdan Stanoevici, dus la crematoriu, în ciuda plângerii depuse la Parchet, pentru autopsie

Daniela Arnăutu

Bucată dintr-un sarcofag din epoca romană, găsită în locuinţa unui constănţean

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »