Sanatate

Raed Arafat, anunț îngrijorător: Este posibil sa fie mai multe imbolnăviri

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus, sâmbătă, la un post tv, că este posibil sa fie mai multe imbolnăviri dupa prima minivacanță de relaxare, dar deocamdată „situația este stabilă”. El a avertizat, din nou, că pericolul nu a trecut și că va trebui să „învățăm să conviețuim cu virusul”, în emisiunea „Sănătatea la control”, sâmbătă, la Realitatea PLUS.

”Va trebuie sa conviețuim cu virusul. (…) Încă nu am trecut. Cifrele se schimbă. Uneori la 120-150 și brusc crește la 230, ne intoarcem la 190. Înseamnă că situația nu este rezolvată sută la sută la acest moment”, a explicat Arafat, la Realitatea PLUS.

Încă nu s-a terminat

Raed Arafat a precizat că situația poate dura luni de zile:

”Înca nu s-a terminat situația. Vedem țări în care au început să creascaă din nou cazurile. Au început să reia măsuri pe care le-au oprit. Noi nu vrem să ajungem în această situație. Ca să nu ajungem, înseamnă ca în spațiile închise trebuie să fie respectate regulile, mai ales cu masca, ceva care să nu le expună pe celelalte persoane la un risc de infectare de către asimptomatici. (…) N-ai cum sa pui un polițist lângă fiecare cetățean ca să respecte măsurile.

În acest moment, daca nu respectam regulile, exista posibilitatea sa apara unele focare care necesita masuri pe unele localitati. Avem în Galati zone carnatinate, acum se analizeaza daca se va prelungi sau nu , de la data finalizarii, care e maine. Dar asta nu inseamna ca nu pot aparea alte localitati, si depinde de respectarea regulilor”, a mai spus Arafat.

”În general societatea noastra a pus sub semnul intrebarii orice măsura am luat. Astfel, au facut ca oamenii să fie mai timizi să măsoare temperatura la clienți. Este o greșeală. Prin faptul că nu impunem intr-un magazin sau supermarket regulile recomandate de autorități este riscată inclusiv sănătatea personalului care lucrează în magazinul respectiv. Dacă apare un focar în magazinul respectiv se inchide, pentru ca vor fi contacți, vor fi trimiși la izolare, magazinul va trebui dezinfectat, nu mai poate funcționa”, a mai explicat Raed Arafat.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »