Raed Arafat, anunț ȘOCANT despre cazurile de COVID-19. Toate secțiile de Terapie Intensivă-Covid din București sunt pline

Raed Arafat a făcut un anunț șocant despre numărul în creștere a cazurilor de coronavirus pe teritoriul țării noastre. Secretarul de stat a mărturisit la DIGI 24 că sâmbătă, 18 iulie, numărul de cazuri noi ar putea ajunge până la 900.

Anunțul îngrijorător vine după ce șeful DSU a consultat datelor intermediare la care are acces. Potrivit acestor informații, în intervalul joi, 16 iunie, ora 18:00 – vineri, 17 iulie, ora 18:00, testele arătau că 866 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Așadar, prima zi din weekend se anunță una de foc pentru autoritățile care gestionează pandemia așteptându-se un număr record de îmbolnăviri. După cum arată situația din teren, numărul persoanelor infectate cu virusul din China creștere de la o zi la alta după ce vineri, 17 iulie, s-au înregistrat 799 de cazuri.

Toate secțiile de Terapie Intensivă-Covid din București sunt pline

Raed Arafat a mai declarat vineri că, la această oră, nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă. Pacienții gravi sunt duși la spitale din afara Bucureștiului, dar și acestea încep să nu mai aibă loc la terapie intensivă.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și Spitalului Militar. Este o situație care nu s-a mai întâmplat în București și intervine în ziua în care România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri în 24 de ore – 799 în întreaga țară.

”Și Spitalul Militar de Campanie din București este plin și nu mai are locuri la terapie intensivă. TIR-uri ATI sunt deja în 3 județe, iar al patrulea va fi în București. O unitate mobilă cu 12 paturi va fi instalată la Victor Babeș. În aceste condiții, eventuale noi cazuri vor necesita transportarea către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri covidcoronavirus romaniaraed arafatterapie intensiva
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes