Raed Arafat, după protestele de duminică: Dacă continuăm cu excepţiile, nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm

Raed Arafat, după protestele de duminică: Dacă continuăm cu excepţiile, nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm
Raed Arafat, după protestele de duminică: Dacă continuăm cu excepţiile, nu vom mai avea măsuri pe care să le implementăm

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat afirmă că înţelege nemulţumirea unora dintre cei a căror activitate este afectată de noile măsuri implementate de Guvern pentru reducerea răspândirii noului coronavirus, însă arată că „dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să putem le implementăm pentru a reduce impactul virusului”.

”Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic” a declarat el.

”Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri care să putem să le implementăm pentru a reduce impactul virusului. Deci aceste măsuri sunt foarte importante şi aici este nevoie de colaborarea tuturor pentru a reuşi.

Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern, nu e suficient să le aplice 10% din populaţie. Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare. Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic” a declarat Raed Arafat duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a precizat că luna decembrie va fi şi ea „sub influenţa virusului” şi vă va fi nevoie în continuare de măsuri preventive:

”Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate” a adăugat Arafat. Acesta a evitat, conform news.ro, să avanseze o cifră cu privire la evoluţia epidemiei, susţinând că nu poate face speculaţii în această privinţă.

În ceea ce priveşte capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, secretarul de stat din MAI susţine că „în acest moment încă mai avem capacitate, dar cu cât creşte numărul pacienţilor, necesită soluţii suplimentare”, iar unele dintre aceste soluţii se regăsesc în actul normativ adoptat săptămâna aceasta prin care Guvernul va face achiziţii de echipamente pentru stocurile de urgenţă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

exceptii masuri impactul virusului masuri restrictie raed arafat masuri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes