Raed Arafat: Situaţia nu este sub control. Respectați regulile ca să nu revenim la restricţii

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, a declarat, sâmbătă seara, în cadrul jurnalului TVR1, referindu-se la ultimele date anunţate de Grupul pentru Comunicare Strategică că “dinamica este crescătoare, situaţia nu este sub control”.

“Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, a declarat Arafat.

Respectați regulile anti-Covid

Raed Arafat a mai spus că, pentru a rupe lanțul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile anti-covid – purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor:

Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții , este discutată în acest moment intenția restricționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere. Ideeea este că noi trebuie să respectăm regulile obligatorii care au fost impuse și asta înseamnă mască, distanțare, evitarea locurilor aglomerate. Trebuie să se rupă acest lanț de transmitere și acest lanț nu se rupe decât aplicând aceste reguli, în lipsa restricțiilor. Trebuie evitate contactele cu persoane necunoscute. E de evitat de mers la un party, într-o casă necunoscută.”

Șeful DSU a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, ori asta va pune presiune pe sistemul sanitar. Încă nu se discută de revenirea la restricții, dar o nouă evaluare va fi făcută săptămâna viitoare: ”Nu vreau să fac speculații, nu intru pe variante, toate aspectele vor fi analizate”, a mai precizat Arafat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

raed arafatrespectare regulirevenire restricții
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes