Recomandate Sanatate

Rafila, apel disperat la adresa cetățenilor: Este o problemă de sănătate publică

Relaxarea măsurilor a produs o dublare a cazurilor de infectare în România, iar profesorul Alexandru Rafila atrage atenția că ultimele valori înregistrate au fost mai mari decât cele din stare de urgență.

Rafila face un apel disperat la adresa cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

”Avem o săptămână de creștere de la 150 de cazuri în medie, la 265. Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare. S-a stabilizat procentul cazurilor pozitive la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât aveam acum 3 – 4 săptămâni. Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență. Să vedem dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori”, a spus Rafila la Digi24.

Totodată, profesorul atrage atenția că lucrurile ar putea fi ținute sub control, însă există riscul ca situația să devină mai gravă. Potrivit acestuia, în prezent, România se află ”în fața unei probleme de sănătate publică”.

”Lucrurile pot fi ținute sub control dacă se vor îmbolnăvi mai multe persoane tinere, fără boli, dar situația poate deveni îngrijorătoare dacă boala va afecta mai multe persoane vârstnice. Important e ce facem acum, controlăm evoluția și intrăm pe pantă descendentă sau lucrurile vor evolua și numărul de cazuri va crește. Ne găsim în fața unei probleme de sănătate publică”, a mai declaratb Rafila.

”Este important să ne concentrăm să încurajăm oamenii să respecte măsurile de protecție care pot face diferența între o vară acceptabilă din punct de vedere al infectărilor și o vară agitată cu diverse probleme care pot apărea în focar sau intensificarea transmiterii comunitare.

Mulți sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri crește în țări cu temperaturi ridicate”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alte știri de interes

O nouă Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, legată de carantină și izolare

Mihnea Tudor

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Măști de față contrafăcute, de vânzare în România. Concluzii terifiante ale ANPC

Mihnea Tudor

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am fost somată să TAC!

Saghin Cristian

Apel CTSB: Donează sânge și plasmă convalescentă! Spitalele resping bolnavii din lipsă de sânge

Gloria Pascu

Focar de Covid-19 la Spitalul Galați: Mai multe cadre medicale, depistate pozitiv

Mihnea Tudor

Smart REGION – Construcția Unificată a Regiunilor de Dezvoltare. Cadrul Strategic și Funcțional de Dezvoltare al Regiunilor Inteligente

Furdu Constantin

Dăncilă a scos pozele în care apărea cu Dragnea. Confirmă presiunile acestuia și dezvăluie adevărata atmosferă din guvernul său

Saghin Cristian

Adevărul despre căderea economică, spus chiar de Florin Cîțu

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »