Rafila: În luna septembrie, aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod. Sper ca acest ritm să continue şi în lunile următoare

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a precizat că aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod, în luna septembrie, şi a adăugat că speră ca acest ritm să continue şi în următoarele luni.

„În luna septembrie care tocmai s-a încheiat, aproape 300.000 de români au apelat la medicul de familie pentru eliberarea pastilelor de iod. Deci avem peste jumătate de milion de persoane care au luat pastilele de iod. Eu sper ca acest ritm să continue şi în lunile următoare. Menţionaţi mai devreme situaţia instabilă din Ucraina care face referire periodică inclusiv la mentenanţa centralelor nucleare care nu mai este executată aşa cum trebuie şi cred că o pregătire, un comportament preventiv care să evite panica sau bulversările într-un moment de criză este o abordare normală. Pentru mine ritmul este încurajator. Recunosc că nu este în general punctul nostru tare comportamentul preventiv, în mod tradiţional”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri la Europa FM.

Acesta a mai spus că medicii de familie au înţeles ce au de făcut atunci când vine vorba de aceste prescripţii pentru pastile de iod.

„Eu cred că între timp şi medicii de familie au înţeles că nu trebuie să facă altceva, decât atunci când au un consult cu un pacient cu vârstă de sub 40 de ani, în afară de tratamentul obişnuit pe care îl primeşte sau recomandările medicale pe care le primeşte şi pescripţia pentru el sau pentru membrii familiei care se încadrează în această categorie. În România, în fiecare lună, sunt circa 3 milioane de consultaţii la medicii de familie, aşa că un număr mare de români ar putea să primească reţetă cu care să se ducă să îşi ridice pastilele de iod”, a completat Rafila.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iod medici familie pastile iod rafila
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes