Rafila susține că transportul este principala sursă de transmitere a bolii

Alexandru Rafila a declarat joi că principala sursă de transmitere a COVID-19 este reprezentată de transportul în comun. Tot el a mai afirmat că școlile nu trebuiau închise:

”Transportul este principala sursă de transmitere a bolii în momentul de faţă. Transportul public, transportul în comun. Mijloacele de transport sunt maxime pe parcursul celor 3 ore necesare transportului la locul de muncă şi bineînțeles la întoarcere”, a afirmat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS spune că închiderea școlilor nu a avut efectul scontat de autorități:

”Noi am închis şcolile. Spuneţi-mi în ce ţară din Uniunea Europeană şcolile, din clasa I până într-a VIII-a, sunt închise. De ce? Pentru că nu s-a evaluat impactul deschiderii şcolilor. Suntem la două săptămâni de la închiderea şcolilor. Vi se pare că a scăzut numărul de cazuri? Deci, este clar că şcolile nu au avut o influenţă importantă în ceea ce priveşte numărul de cazuri”, a mai spus Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

principalul mijloc de transmitererafilatransmitere transport rafilatransportul in comun
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes