Raluca Prună despre declarațiile lui Dragnea și liberarea lui condiționată: Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici

Raluca Prună despre declarațiile lui Dragnea și liberarea lui condiționată: Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici
Raluca Prună despre declarațiile lui Dragnea și liberarea lui condiționată: Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici

Raluca Prună, fost ministru al Justiției, a comentat într-o postare primele declarații făcute de fostul deținut Liviu Dragnea, la poarta închisorii Rahova, în momentele de după liberare, dar și faptul că este liberat condiționat.

”Liberarea condiționată este o vocație, nu un drept. Poate fi acordată nu automat, ci cu respectarea anumitor condiții definite clar de Codul Penal”, scrie Raluca Prună pe pagina sa de Facebook. În continuare, ea explică de ce Liviu Dragnea nu ar trebui să fie liberat condiționat:

”O condiție esențială este ca „instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate” (Art 100 lit d CP).

Când ești un infractor de drept comun, nu recunoști fapta și clamezi din clipa în care ești încarcerat că ești nevinovat, victima unui proces politic, deținut politic, un martir, când repeți aceste ineptii în interviuri din penitenciar date în condiții preferențiale (căci la noi în tărișoară “deținuții politici” de rit nou au cele mai mari privilegii) voi credeți că persoana s-a îndreptat și se poate reintegra în societate? E interesant de văzut motivarea judecătorului.

Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici, cu deținuții de consțiință, care plătesc cu viața pentru convingerile lor, nu este o premieră în România. Face parte dintr-un arsenal al nesimțirii politice absolute și este o mantră mai veche care a început să fie rostogolită imediat ce intangibilii, în general vătafi și jupâni politici, au încăput pe mâna legii.

În rest, pentru domnul Dragnea și PSD planetele sunt bine aliniate – eu nu cred în divorțul politic de ochii lumii. Tot ce adaugă la cele 30+ de procente ale PSD este binevenit. AUR se simte și el foarte bine. Stagnează numai coaliția ultimei speranțe care a devenit coaliția celei mai recente neputințe istorice de a face vreo reformă serioasă în țara lui dragnea”, este postarea fostului ministru al Justiției, Raluca Prună.

Miercuri, 15 iulie, fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost eliberat din închisoare. La ieșirea din Penitenciarul Rahova, acesta a dat primele declarații, înconjurat de susținătorii săi.

Dragnea a declarat, la poarta închsorii, că ”Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanță când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăția ceea ce nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acel dosar politic.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

detinut politic dragnea liberat conditionat raluca priuna raluca pruna despre dragnea
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes