Raluca Turcan: 50.000 de volume vechi din colecțiile Bibliotecii Brukenthal sunt disponibile online

Începând de azi, aproximativ 50.000 de volume vechi din colecțiile Bibliotecii Brukenthal sunt disponibile online, pentru a fi consultate de oricine, de oriunde, la orice oră, conform anunțului făcut de Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

„Vă transmit o veste bună privind digitizarea patrimoniului cultural național! Începând de azi, aproximativ 50.000 de volume vechi din colecțiile Bibliotecii Brukenthal sunt disponibile online, pentru a fi consultate de oricine, de oriunde, la orice oră”, a spus Raluca Turcan.

Liberala a precizat că sistemul de digitizare a fost implementat printr-un parteneriat între Muzeul Național Brukenthal și compania Gama IT, iar prin acest proiect de anvergură, o parte semnificativă a fondului de carte veche și rară al bibliotecii poate fi valorificată și protejată în același timp, fiind accesibilă online, tuturor celor interesați.

„Pentru comunitatea de cercetători și istorici, acest lucru deschide noi opportunități de studiu și cercetare. Publicul larg poate descoperi acum conținuturi prețioase care nu puteau fi consultate până acum decât în sediul bibliotecii. Acest proiect reprezintă un pas important în promovarea patrimoniului cultural românesc și pentru facilitarea accesului la resursele deținute de instituțiile noastre de profil. Aștept cu interes extinderea unor astfel de inițiative și la nivelul altor biblioteci și muzee din țară. Îl felicit pe Alexandru Chituță, director al Muzeului Național Brukenthal pentru încă o inițiativă inovatoare și de asemenea, felicit compania Gama IT că a ales să contribuie la acest proiect important”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biblioteca brukentalbrukental onlineraluca turcan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes