Raluca Turcan: Avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, “evident, cu măsurile de protecţie”. Ea spune că Guvernul s-a pregătit “cel puţin la fel de temeinic” pentru reluarea cursurilor, cum s-a pregătit pentru organizarea examenelor naţionale.

“Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar în acelaşi timp să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre şi anume sistemul de educaţie. Şi avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie”, a declarat Raluca Turcan miercuri, la Realitatea Plus, citată de news.ro.

Turcan a spus că Guvernul s-a pregătit pentru deschiderea anului şcolar “cel puţin la fel de temeinic” cum s-a pregătit pentru organizarea examenelor naţionale, care s-au desfăşurat în bune condiţii.

“Până în data de 7 septembrie se realizează aceste anchete epidemiologice şi după aceea, până în 10 septembrie, inspectoratele şi şcolile cu DSP-urile stabilesc în ce scenariu intră (verde, galben sau roşu – n.r.). Pentru situaţiile în care ajungem la un sistem de educaţie online am concentrat foarte multe resurse pentru asigurarea de device-uri pentru acces la mijloacele de comunicare online şi pentru acoperirea cu Internet. Lucrăm cu ANCOM-ul astfel încât să crească gradul de acoperire cu internet”, a precizat viceprim-ministrul.

Raluca Turcan a precizat că dacă se depun contestaţii la licitaţia organizată prin ONAC există riscul să existe întârzieri în achiziţiile de tablete.

Turcan a mai spus că, pe de altă parte, Guvernul a creat posibilitatea unui parteneriat, prin Ministerul Fondurilor Europene, cu autorităţile locale, care pot achiziţiona mai rapid tablete pentru elevi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

copiii vor la scoala inceperea scolii masuri de protectie la scoala protectie copii raluca turcan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes