Guvern

Raluca Turcan: Avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că Guvernul deţine date conform cărora peste 60 la sută dintre părinţii cu copii de vârstă şcolară îşi doresc ca aceştia să revină în bănci în noul an şcolar, „evident, cu măsurile de protecţie”. Ea spune că Guvernul s-a pregătit „cel puţin la fel de temeinic” pentru reluarea cursurilor, cum s-a pregătit pentru organizarea examenelor naţionale.

„Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar în acelaşi timp să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre şi anume sistemul de educaţie. Şi avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie”, a declarat Raluca Turcan miercuri, la Realitatea Plus, citată de news.ro.

Turcan a spus că Guvernul s-a pregătit pentru deschiderea anului şcolar „cel puţin la fel de temeinic” cum s-a pregătit pentru organizarea examenelor naţionale, care s-au desfăşurat în bune condiţii.

„Până în data de 7 septembrie se realizează aceste anchete epidemiologice şi după aceea, până în 10 septembrie, inspectoratele şi şcolile cu DSP-urile stabilesc în ce scenariu intră (verde, galben sau roşu – n.r.). Pentru situaţiile în care ajungem la un sistem de educaţie online am concentrat foarte multe resurse pentru asigurarea de device-uri pentru acces la mijloacele de comunicare online şi pentru acoperirea cu Internet. Lucrăm cu ANCOM-ul astfel încât să crească gradul de acoperire cu internet”, a precizat viceprim-ministrul.

Raluca Turcan a precizat că dacă se depun contestaţii la licitaţia organizată prin ONAC există riscul să existe întârzieri în achiziţiile de tablete.

Turcan a mai spus că, pe de altă parte, Guvernul a creat posibilitatea unui parteneriat, prin Ministerul Fondurilor Europene, cu autorităţile locale, care pot achiziţiona mai rapid tablete pentru elevi.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »