Raluca Turcan: La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice

Ministra Raluca Turcan a anunțat că, la propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța ce prevede protejarea monumentelor istorice, eficientizarea procesului de protejare a acestora prin introducerea posibilității de notificare publică a deciziilor de clasare de urgență.

Conform declarațiilor făcute de liberală, acest act normativ propune, de asemenea, o extindere a surselor de finanțare pentru Institutul Național al Patrimoniului, pentru a diversifica portofoliul de investiții ce pot fi realizate. În felul acesta, vom putea demara un program de intervenție pentru restaurare a caselor memoriale și alte clădiri monument istoric.

”În România, investiția în patrimoniul construit este extrem de necesară, iar prin sprijin concret din partea statului, aceste finanțări vor ajuta la salvarea și protejarea clădirilor monument istoric pe termen mediu și lung”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

monumente istorice protejateprotejarea monumentelor istoriceraluca turcan
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes