Raluca Turcan: Ministerul Culturii a dat startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise

Ministerul Culturii a dat startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise.

„Veste bună pentru editorii de carte, bibliotecile din România și iubitorii de lectură! Am dat astăzi startul procedurii de selecție a titlurilor de cărți în cadrul Programului Național pentru Achiziția de Cărți şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise.

Încă de anul trecut, am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colțurile țării.

Iată, pentru anul acesta, avem, în premieră, investiție în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi, suntem în punctul în care inițiem procedura de selecție a titlurilor de cărți. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile județene, orășenești și municipale. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

achizitie carti cultura scrisa raluca turcan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes