Raluca Turcan, ministrul Culturii, susține readucerea Vilei Reginei Maria din Mamaia la valoarea pe care a avut-o

Vilei Reginei Maria din Mamaia
Vilei Reginei Maria din Mamaia

Raluca Turcan: „Vila Reginei Maria este un reper cultural și o atracție turistică populară la malul mării, care trebuie salvat și readus constructiv și moral la valoarea pe care a avut-o”.

În urma vizitei pe care a avut-o vineri, la Vila Reginei Maria din Mamaia, Raluca Turcan a afirmat că obiectivul trebuie restaurat, menţionând că va identifica posibile surse de finanţare, astfel încât construcţia să fie readusă la valoarea pe care a avut-o.

„Pentru mine, este o prioritate să contribui la salvarea acestui monument istoric și a patrimoniului construit la nivel național. Este și o obligație ca un loc cu asemenea valențe istorice să fie restaurat și pus în valoare. Ca atare, am decis să identific la nivelul Ministerului Culturii posibile surse de finanțare pentru refacerea construcției, ce vor fi accesate odată ce acesta va putea intra în administrarea instituției noastre”, a spus ministrul.

„Am vizitat obiectivul alături de oameni care cunosc cauzele degradării monumentului, aflat astăzi într-o stare deplorabilă, și care pot contribui la revitalizarea lui”, a transmis Raluca Turcan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mamaiaraluca turcanvila reginei maria
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes