Raluca Turcan, profet PNL: Judecătoarea Maya Teodoriu, răsplătită de PSD cu un loc pe lista la Senat

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat, luni, că fosta judecătoare PSD Simona Maya Teodoroiu că vandida pe listele PSD pentru Senatul României. De numele acestei judecătoare se leagă anularea sentințelor date de completurile de cinci judecători.

Maya Teodoroiu, judecător candidat PSD

”Este un specialist în domeniul justiției. O să candideze la Senat, mă bucură această decizie, este o soluție. Presupun că nu are nimeni ce să-i reproșeze”, a declarat Ciolacu, într-o conferință de presă.

Maya Teodoroiu a fost judecător raportor în cazul conflictului dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor de 5 judecători. CCR a decis atunci că toate completurile de cinci judecători de la ICCJ au fost alcătuite nelegal, astfel încât numeroși corupți din PSD au fost apoi eliberați din închisoare.

Profeția Ralucăi Turcan

Prim-vicepreședintele, PNL Raluca Turcan, a declarat miercuri 7 noiembrie 2018 că Simona Maya Teodoroiu, judecătorul raportor în speța privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor de 5 judecători, va fi răsplătit cu un loc pe listele PSD la alegerile europarlamentare de anul viitor:

”Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comandă și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…) Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spețe, de conflict constituțional între Parlament și Guvern, va fi candidat pentru PSD”, spunea Turcan.

Răsplătită și după europarlamentare

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grijă să primească o altă funcție bine plătită. În septembrie 2015, ea a fost numită de premierul Viorica Dancila în funcția de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Teodoriu a fost schimbată însă din funcție de premierul Orban în ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numită la CCR în februarie 2014 pe restul de mandat lăsat liber de fostul judecător, Toni Greblă, trimis la acea vreme în judecată de DNA pentru acuzații de corupție. Maya Teodoroiu a fost propusă și susținută de PSD pentru postul de judecător CCR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

judecător candidat PSD Maya Teodoroiu maya teodoroiu candidat psd
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes