Raluca Turcan susține creșterea salariului minim, după o discuţie cu sindicatele şi patronatele

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirmă, marţi, după o discuţie cu sindicatele şi patronatele pe tema salariului minim, că acesta trebuie să crească, dar orice majorare care se va face trebuie să fie susţinută de economie. Săptămâna viitoare se va reuni Consiliul Naţional Tripartit pentru a discuta propuneri concrete.

”Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuţie cu sindicatele şi cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere. Majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susţinută de economie”, a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.  

Aceasta a precizat că ”preocuparea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forţei de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene”.  

”În acelaşi timp, trebuie să fim atenţi ca orice majorare pe care o facem să fie susţinută de economie pentru a evita blocajele ulterioare. Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim”, mai anunţă ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, după ce vor avea loc aceste discuţii, vor fi analizate toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o va supune dezbaterii publice. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crestere salariu minim raluca turcan salariul minim romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes