Ranfluarea pontonului scufundat de la Mahmudia este în plină desfăşurare și se va încheia curând

Procesul de ranfulare a pontului destinat copiilor cu dizabilităţi, care s-a răsturnat la Mahmudia în urmă cu şapte zile, este în plină desfăşurare şi ar putea fi încheiat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Reprezentanţii Fundaţiei Sera România, iniţiatorii proiectului de amenajare a pontonului respectiv pentru copiii cu dizabilităţi, au afirmat, pentru News.ro, că firma care se ocupă de procesul de ranfluare a început această operaţiune, dar că este una de durată.

“La sfârşitul săptămânii trecute au început să lucreze efectiv experţii de la firma contractată pentru procesul de ranfluare, s-au făcut evaluări, cu echipe de scafandri. Estimarea este ca acest proces de aducere pe linia de plutire va dura între 10-14 zile cu totul deoarece procedura nu e deloc simplă şi multe din activităţi necesită şi aprobări şi avize de la mai multe autorităţi”, a transmis Fundaţia Sera.

Sursa citată a menţionat că a fost nevoie de două aprobări pentru că s-a montat un ponton suplimentar acolo, de la mal până la plutitor, pe care să poată fi puse pompele firmei care se ocupă de ranfluare.

În urmă cu o săptămână, pontonul destinat copiilor cu dizabilităţi, inaugurat în prezenţa ministrului Muncii Raluca Turcan, s-a răsturnat şi a luat apă.

Fundaţia Sera a menţionat motivul care a dus la această problemă.

“Din cauza condiţiilor meteo şi din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei şi a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecţiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situaţia se va reglementa în câteva zile”, a precizat Fundaţia Sera România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mahmudia ponton mahmudia ponton scufundat ranfluare ponton
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes