Sanatate

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Institutul Naţional de sănătăta Publică a prezetat, marţi, raportul îmbolnăvirilor de coronavirus pentru săptămâna 14 – 20 septembrie, potrivit căruia 32.8% dintre cazuri s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timiş şi Suceava. În 11 judeţe sunt mai mult de 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, iar în 15 judeţe tendinţa este de creştere.

Potrivit raportului săptămânal al INSP, în săptămâna 14 – 20 septembrie, 32.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timiş si Suceava.

Vârsta medie a pacienţilor confirmaţi în perioada de referinţă este de 48 de ani, iar vârsta medie a celor care au decedat este de 78 de ani.

”32% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Maramureş, Bihor, Hunedoara şi Prahova. 80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbaţi. 95% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a transmis INSP.

Potrivit sursei citate, în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de îmbolnăvire de peste 100/100.000 locuitori şi se înregistrează un trend ascendent în 15 judeţe.

De asemenea, 1 caz din 23 a fost înregistrat la personal medical.

Alte știri de interes

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Buzău este judeţul cu cel mai mare număr de donatori de plasmă umană hiperimună, folosită în tratamentul unor pacienţi cu COVID-19

Gloria Pascu

Ludovic Orban: Jogging în aer liber, fără mască. Ce alte măsuri sunt în vigoare

Mihnea Tudor

Arafat: Cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul respectând toate regulile. Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie adaptate acestui virus

Mihnea Tudor

Toate paturile de la ATI sunt ocupate, cazurile sunt severe. Beatrice Mahler atrage atenția că medicii sunt extenuați

Gloria Pascu

Cum vor fi Sărbătorile de Iarnă? Vom avea Crăciun? Raspunsul medicului Virgil Musta

Gloria Pascu

Borna 5000 a fost depășită. Un nou record negativ la numărul de infectări în România

Gloria Pascu

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »