Raport INSP pentru săptămâna 20-26 septembrie: 92 la sută din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate

Aproape trei sferturi dintre cazurile de COVID-19 confirmate în săptămâna 20-26 septembrie au fost la persoane nevaccinate, iar 92 la sută din decesele înregistrate au fost la persoane care nu au făcut vaccinul, se arată în raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, în săptămâna 20-26 septembrie, 38,9 la sută din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov si Iaşi.

Totodată, 74,7 la sută din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Din totalul deceselor, 26% au fost înregistrate în Suceava, Bacău, Bucureşti, Bistriţa-Năsăud şi Prahova, iar 92 la sută din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, unu din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

De asemenea, 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,7 la sută din decese au fost la bărbaţi. 94.5 la sută din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decese covid insp nevaccinati persoane nevaccinate vaccin covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes