Opinii

Rareș Bogdan: 30 de ani de când camarila lui Ion Iliescu a încercat să ucidă democrația în fașă

Rareș Bogdan: Azi sunt 30 de ani de când camarila lui Ion Iliescu a încercat să ucidă democrația în fașă, dacă nu au reușit, sigur au multilat-o.
Rareș Bogdan: Azi sunt 30 de ani de când camarila lui Ion Iliescu a încercat să ucidă democrația în fașă, dacă nu au reușit, sigur au multilat-o.

Sâmbătă, 13 iunie, își amintește de clipele groaznice de acum 30 de ani, când hoardele de mineri chemate de Ion Iliescu au adus teroarea pe străzile Capitalei:

”Azi sunt 30 de ani de când camarila lui Ion Iliescu a încercat să ucidă democrația în fașă, dacă nu au reușit, sigur au multilat-o. De ce ? Pentru a lăsa să trăiască același sistem, aceeași gândire căreia îi suntem tributari și care prin strecurările sinecuriste, securiste și (neo)comuniste au intoxicat instituțiile și modul de a face politică. Entuziasmul tinerilor era clasificat ca golăneală. De fapt sensul acestui termen a devenit și a rămas un mod de viață al noului partid care se refula numindu-i golani pe alții, impostorii democrației, fiii Frontului Salvării Naționale și ulterior ai ramurilor apărute și dezvoltate din rațiuni de putere și nu de dragul neamului.

“Copiii” de suflet ai lui Iliescu și celor care au condus acțiunile de oprimare a libertății de exprimare după câteva luni de la revoluție, bântuie în continuare și să folosesc o comparație a zilei, sunt ca virusul care nu se vede dar ale cărui efecte le resimțim. După reprimarea din ‘90 au plecat primele valuri de intelectuali și tineri din țară, atunci au înțeles neocomuniștii că e bine să se distrugă sistemul de educație pentru a controla un popor, acțiuni de reprimare tipic bolșevice. Au vrut să conducă prin semănarea fricii și terorii, au blocat dezvoltarea României ani buni și au încurajat mentalitatea care a cangrenat până azi instituțiile din întreaga țară. România a fost împărțită în feude controlate de baronași (Mihailescu, Hrebenciuc, Năstase etc.) blocând strada celor care nu aparțineau clanurilor.

Gândirea rațională se dorea eliminată din politică și din societate. În ‘90 conta noul partid-stat, Coposu, Rațiu, Campeanu erau “dușmanii poporului” (aceeași mentalitate ca în anii terorii comuniste din ‘48-‘50). Mulți din cei care au îmbrățișat trandafirii în primii ani s-au cam împuns și zagâriat rămânându-le cicatricile și azi în conștiință nemaiputând aplauda cu același zel ca in duminica orbului. Tovarășii de atunci, de azi, fii lor sufletești și de dogmă să nu uite că esența ființei umane este libertatea, iar omul superior gândește în slujba virtuții și a țării pe când cel mic gândește în slujba favorurilor și a fricii, in special a fricii de idei cum s-a întâmplat acum 30 de ani.

România a pierdut timp și oameni de valoare care au fugit de spaimă. Românii azi au înțeles care este cauza nemulțumirilor lor. Pentru victimele și tinerii din piața Universității azi să le manifestăm recunoștință. Ne-au învățat și ei că singurii care câștigă sunt doar cei care luptă pentru marile idei”, scrie europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Donarea de plasmă a scăzut cu 30%! Despre lichele și manipulare!

Florin Hozoc

Viața în oglindă » ădnilgo nî ațaiV ! Un experiment mititel

Gabriela Ibens

Este plasma convalescentă benefică pacienților COVID-19? Șansa ministrului Voiculescu de a reforma un sistem corupt, așa cum a promis

Florin Hozoc

Cum poți să te vaccinezi cât mai repede? Românul se va vaccina dacă-l vede pe vecinul lui că stă la coadă la… vaccin

Florin Hozoc

Imaginea simbol a improvizației. Pericolul ascuns în glumele Ministerului Sănătății

Florin Hozoc

La Vie En Rose

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »