Rareş Bogdan, adevărul despre discuţia premierului cu europarlamentarii români, la Bruxelles

Rareş Bogdan, adevărul despre discuţia premierului cu europarlamentarii români, la Bruxelles
Rareş Bogdan, adevărul despre discuţia premierului cu europarlamentarii români, la Bruxelles

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat joi, la Antena 3, despre întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu delegaţia europarlamentarilor români de la Bruxelles, că ”a fost o discuţie extrem de sinceră şi clară, în care s-a discutat şi despre chestiunile interne pe care le are Olanda, de alegeri în luna martie. Rareş Bogdan a menionat că cel mai important lucru este că aderarea României la Schengen să se întâmple până la sfârşitul acestui an.

Rareş Bogdan a afirmat despre discuţia şefului Executivului cu europarlamentarii români, la Bruxelles, că ”a fost o discuţie extrem de sinceră şi clară, în care s-a discutat şi despre chestiunile interne pe care le are Olanda, de alegeri în luna martie”.

”Cel mai important lucru este că aderarea României la Schengen să se întâmple până la sfârşitul acestui an. Acum, că e 8 decembrie, că e 20, important este să se întâmple aşa cum apare şi în rezoluţia adoptată în Parlamentul European, până în data de 1 ianuarie 2023”, a mai arătat europarlamentarul PNL.

”Votul rămâne pe data de 8 decembrie, dacă nu cumva se amână JAI, dar mă îndoiesc că se va amâna şedinţa JAI”, a mai spus Rareş Bogdan, precizând că premierul nu a cerut o amânare a deciziei privind aderarea la Schengen, în discuţiile pe care le-a avut cu europarlamentarii. ”Nici măcar nu s-a discutat despre o amânare a votului”, a ţinut să precizeze el.

Liberalul a adăugat: ”Nu ne camponăm de o dată”.

Rareş Bogdan a precizat că prezentarea raportului delegaţiei care a vizitat România trebuia să aibă loc ieri şi s-a amânat. Întrebat dacă s-a opus vreo ţară, Rareş Bogdan a precizat că Olanda nu a trimis reprezentanţi în acea delegaţie care a verificat respectarea de către România a condiţiilor tehnice privind intrarea în Schengen. ”Au fost doi olandezi care au venit din partea Comisiei şi din partea Frontex, dar Olanda nu a trimis reprezentanţi, au trimis doar 12 state reprezentanţi”, a afirmat el.

”Cred că lucrurile vor fi în sensul dorit de către toţi românii şi în sensul rezolvării unei nedreptăţi”, a mai spus Rareş Bogdan despre decizia privind intrarea României în Schengen. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengen discutie ciuca europarlamentari rares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes