Rareș Bogdan, ales președinte al filialei PNL Diaspora: ”E a doua Românie, trebuie respectată şi ajutată”

Rareș Bogdan, ales președinte al filialei PNL Diaspora: ”E a doua Românie, trebuie respectată şi ajutată”. Sursa foto: stiripescurt
Rareș Bogdan, ales președinte al filialei PNL Diaspora: ”E a doua Românie, trebuie respectată şi ajutată”. Sursa foto: stiripescurt

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al partidului, a fost ales președinte al filialei PNL din Diaspora. El a fost ales, marți, în unanimitate. Acesta a primit misiunea să reconstruiască filiala, care a avut o contribuție majoră la realegerea președintelui Iohannis.

Europarlamentarul PNL a declarat pentru News.ro că se aşteaptă la peste un milion de voturi din Diaspora şi că îşi propune să înceapă un turneu în ţările cu o comunitate mare a românilor.

”Voi începe un tur european şi apoi voi trece Oceanul. Vom construi o structură politică care în 2024 se va mişca perfect în cele trei rânduri de alegeri”, a spus Rareş Bogdan, precizând că îşi propune să meargă în Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Grecia şi apoi va face o deplasare în SUA şi Canada, în comunităţile mari de români din aceste ţări.

Noul lider al PNL Diaspora a precizat că ”se aşteaptă la peste milion de voturi din diapora, din care câteva sute de mii să se îndrepte spre PNL şi candidatul liberal la prezidenţiale”.

Potrivit lui Rareş Bogdan, Diaspora reprezintă ”a doua Românie, în afara graniţelor şi trebuie tratată ca atare şi mai ales respectată şi ajutată”.

Votul pentru funcția de președinte al PNL Diaspora a avut loc după ce au fost contestate alegerile din vara trecută, atunci când a fost ales Viorel Badea pentru conducerea filialei. PNL Diaspora a fost o adevărată locomotivă pentru liberali în alegerea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Mulți dintre români își amintesc și acum cozile de la secțiile de votare din orașele europene, când românii au stat ore în șir pentru a-l vota pe actualul șef al statului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pnl diasporapresedinte pnl diasporarares bogdan diasporarares bogdan presedintevoturi diaspora
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes