Rareș Bogdan anunță rezoluția pentru aderarea la Schengen: ”EPP și S&D au reușit să-și impună punctul de vedere. Urgentarea procedurilor, susținută de președinta P.E., Roberta Metsola”

Rareș Bogdan anunță rezoluția pentru aderarea la Schengen
Rareș Bogdan anunță rezoluția pentru aderarea la Schengen

Europarlamentarul PPE Rareș Bogdan anunță că Parlamentul European va avea o dezbatere decisivă privind aderarea României la Shengen, urmată de votul pe care-l așteptăm cu toții:

”Pe 5 octombrie vom dezbate în plenul de la Strasbourg a Parlamentului European o rezoluție privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Urgentarea procedurilor privind aderarea la Schengen a fost pusă pe ordinea de zi a plenului de președinta P.E., Roberta Metsola, în urma deciziei Conferinței Președinților”, afirmă europarlamentarul liberal.

El explică, totodată, și cum s-a reușit impunerea pe agendă a acestei rezoluții în care să fie cuprinsă și România: ”Motorul acestei decizii sunt EPP, cel mai mare grup politic (181 de deputați), și S&D (145 de deputați), dar avem și susținerea celorlalte două grupuri politice pro-europene. A existat o tentativă ca dezbaterea și rezoluția să se refere doar la Croația, având în vedere că România și Bulgaria au obținut deja în plen Rezoluții de susținere.

EPP și S&D au reușit, însă, să-și impună punctul de vedere, împotriva opoziției grupurilor suveraniste, așadar dezbaterea va avea loc miercuri la prânz, iar votul va avea loc în al doilea plen din octombrie, programat intre 17 și 20.”

Întrunirea strategică a EPP

”Manfred Weber, șef al EPP și al EPP Group, a participat joi la Conferința Președinților, cu o strategie discutată ieri dimineață (miercuri) la ora 8, într-o întâlnire inițiată de el, la care am luat parte alături de Paolo Rangel, președintele Delegației EPP Portugalia și șef al Schengen Scrutiny Group, Andrey Kovatchev, președinte al Delegației EPP Bulgaria, Karlo Ressler, președinte al Delegației EPP Croația, secretarul general al EPP Simon Busuttil și Siegfrid Mureșan, vicepreședinte al EPP Group”, mai informează Rareș Bogdan, care s-a aflat la Atena, la întrunirea strategică a EPP.

Discuțiile s-au axat pe ”prioritățile acestei mari familii politice, care și-a pus amprenta decisiv asupra Europei”, anunță el.

”Aici se decide viitorul în privința efectelor valului inflaționist, se creionează măsurile strategice necesare în domeniul energiei, a taxelor la alimente și se propun algoritmi functionali în susținerea companiilor afectate de criză. Componenta socială este prioritară. Nimic nu trebuie decis fără a ține cont de efectul asupra cetățenilor europeni”, ne-a declarat Rareș Bogdan, europarlamentar EPP.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

europarlamentarul rares bogdanrares bogdanrares bogdan schengenrezolutie aderare schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes