Gvernul Ciolacu este în plină căutare de soluții pentru a acoperi gaura din buget, iar draftul ordonanței de urgență care prevede modificari fiscale a iscat nenumărate controverse în mediul de afaceri și, în același timp, reacții politice.
Într-o recentă postare pe pagina sa de socializare, europarlamentarul Rareș Bogdan publică linkul unui articol realizat de jurnaliștii de la afaceri.news, întrebându-se retoric, firesc:
“Dacă Guvernul vrea cu adevărat bani la buget, dacă avem curaj și suntem cu adevărat responsabili și patrioți, vom face ce n-a făcut nimeni timp de 30 de ani: ne vom uita și vom găsi soluții de impozitare a celor care, deși au cifre de afaceri de miliarde, unii chiar de peste 10 miliarde, raportează profit zero prin inginerii fiscale legale, pe care le permite de ani de zile statul gras și incompetent. 60 din primele 150 de companii au raportat profit zero!!
Este inadmisibil să ne urcăm cu picioarele pe microîntreprinderi, să căutăm bani la IMM-urile românești, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau câteva milioane, și sa permitem în continuare giganților să ne sfideze! Nu vreți să începem, înainte de orice, cu un impozit pe aceste cifre de afaceri și blocarea transferurilor de capital, precum și anularea facturărilor din categoria Management Fee? Doar anul trecut în ultimul trimestru, un gigant din zona hipermarket a facturat Management Fee de 400 de milioane de lei (80 de milioane de euro) catre compania mama. Există nenumărate posibilități de a aduna bani la buget. Ca să nu mai vorbesc de faptul că redevențele sunt absolut ridicole în continuare, atât în zona de resurse minerale, cât și în zona de suprafețe agricole. Haideți să începem cu începutul logic și de bun-simț marea reformă fiscală din România și să nu lovim cu lopata în cap micii capitaliști români, care și-așa trăiesc de pe-o zi pe alta!”
În continuare, europarlamentarul îi îndeamnă pe următitorii săi să citească materialul al cărui link l-a distribuit și să nu arunce telefonul pe fereastră, de nervi, deoarece în articolul la care face referire penelistul sunt publicate numele multinaționalelor cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro, profit zero în România, în timp ce IMM-urile supraimpozitate se închid pe capete. Un alt lucru devoalat în articolul citat este politica atroce a marilor corporații cu cifre de afaceri mai mari de 100 de milioane de euro în exercițiul financiar încheiat, de profund dispreț față de România și bugetul ei național.
Comenteaza cu profilul facebook