Rareş Bogdan, despre pensiile speciale: Nicio pensie nu depăşeşte ultimul salariu al celui care iese la pensie şi pensiile speciale vor fi impozitate cu 20%! Dacă nu rezolvam acest punct, nu luam 3,7 miliarde de euro din PNRR

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că legea privind pensiile speciale a rezolvat două chestiuni, prima fiind că nicio pensie nu depăşeşte ultimul salariu avut de cel care se pensionează şi că pensiile speciale vor fi impozitate cu 20%. El a explicat că dacă nu era rezolvat acest punct din reforma prinsă în PNRR România nu ar fi luat 3,7 miliarde de euro.

Rareş Bogdan a declarat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv că, din aproape şase milioane de pensii, 172.000 sunt speciale şi ocupaţionale.

“Avem 5,9 milioane de pensii în plată. Din ele, 172.000 din 5,9 milioane sunt pensii speciale, ocupaţionale. Din astea 172.000 92% sunt pensii ocupaţionale, adică ale militarilor, ale poliţiştilor, jandarmilor. Restul sunt la nivelul de inteligence – SRI, SIE, procurori, judecători, personal aviatic, Curte de Conturi şi personal din Parlament, că parlamentarii au ieşit din această zonă. Vom ajunge la cifra reală şi le arăţi cifrele. S-au impozitat cu 20 la sută”, a explicat Rareş Bogdan.

La remarca potrivit căreia a promis că pensiile speciale se vor tăia în 30 de zile şi acest lucru se va întâmpla în 30 de ani, el a replicat: “Noi le-am tăiat. De patru ori a anulat Curtea Constituţională. Trebuia să facem o alegere simplă, să acceptăm ca magistraţii să plece pe capete din sistem, într-un sistem unde deja e o problemă legată de timpii de rezolvare a problemelor judiciare, sunt timpi de aşteptare printre cei mai mari din Europa. Doar Italia ne depăşea, dar Salvini când a fost vicepremier a rezolvat această problemă şi acum timpii sunt la sub un an de zile de rezolvare a unui caz. Vorbesc de caz comercial, nu vorbim de caz penal. În România, timpii pot să fie la patru ani de zile, măcar să-i aducem spre doi ani de zile şi tot e bine. A fost ameninţarea că oamenii ăştia pleacă din sistem”.

El a enumerat ce chestiuni au fost rezolvate odată cu legea privind pensiile speciale.

“Pe de altă parte, s-au rezolvat două chestiuni, una că nicio pensie nu depăşeşte ultimul salariu al celui care iese în pensie, ceea ce un lucru care deja a rezolvat o problemă din problemele existente şi 2. Problema impozitării tuturor pensiilor speciale cu 20 la sută. Sigur că e puţin 20 la sută şi că am fi vrut 80 la sută, dar atât s-a putut ca să luăm banii ăia, pentru că erau două bariere. Luăm banii din PNRR, tranşa trei – 3,7 miliarde. Dacă nu rezolvam acest punct din reforma prinsă în PNRR, România nu lua până în 1 decembrie 3,7 miliarde care sunt vitali”, a subliniat Rareş Bogdan.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în urma punerii în acord cu solicitările Comisiei Europene. Proiectul de lege a fost adoptat luni de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdanrares bogdan pensii speciale
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes