Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, devoalează infiltrarea Kremlinul în România: Investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare. A înţeles că România este o miză colosală – VIDEO

Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, devoalează infiltrarea Kremlinul în România
Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, devoalează infiltrarea Kremlinul în România

Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, a luat cuvântul miercuri, în plenul Parlamentului European, susținând că Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală şi investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare a României. ”Vă asigur că românii vor rămâne europeni prin excelenţă”, a subliniat eurodeputatul liberal.

”Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza şi viziunea unui adevărat om de Stat, domnul Klaus Iohannis, Preşedintele României în in ultimii 9 ani, votat de 2 ori de aproape 7 milioane de români. Aţi ascultat discursului unui om cu vocaţie europeană despre Europa şi construcţia europeană. Nu este un simplu discurs! Aceasta este România, distinşi colegi! Cea mai importantă ţară pentru asigurarea securităţii UE la Marea Neagră şi ţară care are 650 de km de graniţa cu Ucraina”, a spus Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul PNL a afirmat că ”în România au primit adăpost peste 7 milioane de ucraineni, femei, bătrâni şi copii fugind din calea războiului în ultimii doi ani”.

”România nu şi-a blocat niciun moment graniţele, nici nu i-au privit cu ostilitate pe cei care au căutat să-şi salveze vieţile lor şi ale copiilor. Dimpotrivă, la nivel instituţional, în frunte cu preşedintele Iohannis şi la nivel uman, fiecare român şi-a deschis inima şi casa în fata refugiaţilor. Nu suntem nici cei mai bogaţi din Europa şi nici cei mai ajutaţi din Europa. Dar avem un cult strămoşesc pentru ospitalitate şi ajutor. Aceasta este România! O ţară sinceră, deşi este cea mai atacată ţară din UE în războiul informaţional dus de un dictator, Putin, împotriva civilizaţiei occidentale. Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală şi investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare a României şi dinamitarea din interior a Uniunii Europeană. Încearcă să dinamiteze valorile civilizaţiei occidentale”, a arătat Rareş Bogdan.

”Vă asigur însă că românii vor rămâne europeni prin excelenţă, iar Preşedintele Iohannis va garanta până în ultima zi a mandatului său acest lucru. Aceasta este România! Ţara cu cel mai mare potenţial energetic din Uniunea Europeană şi de ale cărei investiţii, finanţate şi din bani europeni, nu puţini, dar nu destui, va depinde în mare măsură independenţa energetică a Europei. Preşedintele Iohannis, aşa cum v-aţi convins, este un şef de stat echilibrat şi raţional, profund european. Aşa cum mi-aş dori să văd şi alţi şefi de stat. În special în zonele vecine României”, a mai spus europarlamentarul liberal.

Rareş Bogdan a mai arătat că Iohannis este ”un preşedinte care a echilibrat într-un mod admirabil interesul ţării sale, fără a afecta interesul Europei în regiune”.

”A trecut vremea individualitatilor şi a orgoliilor. Viitorul va demonstra ca echilibrul castiga forţei şi nesăbuinţei. În ţara mea există un cântec, cantat prima data la 1859. Se numeşte Hora Unirii iar versurile sunt aşa: Unde-i unul, nu-i putere/ La nevoi şi la durere/Unde-s doi puterea creşte/Şi duşmanu’ nu sporeşte. Hora Unirii în această perioadă complicată şi plină de provocari de securitate poate fi adoptată ca mesaj, ca un adevărat imn al Europei actuale!”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coruperea mintilor alegatorilordestabilizare romaniaeuroparlamentar rares bogdaninfiltare kremlinrares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes