Rareș Bogdan, europarlamentar PNL din grupul PPE, anunță vești bune: ”Comisia Europeană ridică Mecanismul de Cooperare și Verificare. O sabie a lui Damocles de care România scapă în sfârșit”

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL din grupul PPE, anunță vești bune
Rareș Bogdan, europarlamentar PNL din grupul PPE, anunță vești bune

Europarlamentarul român Rareș Bogdan anunță că țara noastră a scăpat de ”o sabie a lui Damocles de care România scapă în sfârșit”, conform unei comunicări de presă, de la Bruxelles:

Vești bune pentru România! După 15 ani de supraveghere a functionării justiției pentru a atinge standardul european, Comisia Europeană ridică Mecanismul de Cooperare și Verificare. Cu alte cuvinte, angajamentele asumate de România in 2007 în privința legislatiei care guvernează sistemul judiciar au fost îndeplinite. Este o confirmare a faptului că repararea Legilor Justiției este reală, iar independența magistraților funcționează în interesul cetățeanului, nu al unui politician vremelnic.

Instituirea MCV încă de la aderarea României a fost un fel de avertisment perpetuu să nu ascundem mizeria sub preș, o sabie a lui Damocles de care România scapă în sfârșit.

Romania scapă de MCV și intră sub “Rule of law”, mecanism introdus recent, prin care se monitorizează respectarea Statului de drept în TOATE statele membre”, scrie Rareș Bogdan într-un comunicat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

europarlamentar rares bogdanrares bogdanridicare mcv
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes