Rareș Bogdan, europarlamentar PNL: ”Numărul celor care criticā UE a scăzut considerabil și sunt mulțumit că am contribuit și eu la aceasta!”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, liderul delegației României în PPE, se declară mulțumit că după 5 ani de când este reprezentantul românilor în Parlamentul European aceștia au înțeles că avem nevoie de o Europă mare și unită, dar și că numărul eurosepticilor a scăzut.

”Românii au înțeles cā avem nevoie de o Uniune Europeanā și mai mare, și mai puternicā. Am subliniat asta zilnic și am demonstrat cu date și fapte.

Ultimul Politbarometru al Parlamentului European evidențiazā cā 65% dintre români au recunoscut beneficiile clare aduse României de statutul de membru UE. Totodatā interesul pentru alegerile europarlamentare a crescut, participarea la vot fiind estimatā la 74%, comparativ cu doar 55% în 2019. Un procent de 68% sunt de pārere, cā în contextul conflictului geopolitic din vecinātate, aceste alegeri sunt foarte importante. Românii simt cā apartenența la UE trebuie consolidatā, fiind un garant pentru pace, securitate și bunāstare.

Delegația europarlamentarilor români din care fac și eu parte s-a strāduit continuu și pertinent sā gāseascā soluții în criza energeticā, sā ofere soluții pentru problemele fermierilor, s-a angajat pentru o soluție europeanā comunā în problema emigrārii ilegale.

Am pāstrat mereu în atenție subiectele acute de interes comun, european, rāmânând fermi, percutanți, fārā a pierde însā simțul realitāții, mai ales in cazul Schengen. Rezolvarea pozitivā a acestui dosar – unde am fost Raportor PPE, invocând consecvențele juridice legate de despāgubiri în cazul tergiversārii sau refuzului la aderare a României la Spațiul Schengen, a fost rodul luptei comune și iscusinței echipei noastre care nu a acceptat compromisuri.

Nu a fost ușor, dar am fost uniți pentru România si o vom face și in continuare!”, susține Rareș Bogdan, într-o declarație pe pagina sa de socializare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Sursă Articol: Facebook

rares bogdanrares bogdan europarlamentar
redactia

Alte stiri de interes