Rareș Bogdan, europarlamentar PPE, salută acordarea statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană pentru R. Moldova și Ucraina

Europarlamentarul trareș Bogdan anunță un BREAKING NEWS, de la Bruxelles: Consiliul European a acordat Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

”Este un moment istoric, Moldova iese din zona gri și parcursul ei nu mai poate fi schimbat. Republica Moldova va fi extrasă din arhitectura șantajului energetic al lui Putin, iar parcursul ei euroatlantic nu poate fi ratat. Liderii UE s-au ridicat la înălțimea așteptărilor cetățenilor.

Pentru frații noștri de peste Prut se deschid oportunități economice de netăgăduit, urmează reforme structurale care vor schimba Moldova din temelii. Doamne, ocrotește-i pe Români!.”

Cu 529 voturi pentru, 45 împotrivă și 14 abțineri, Parlamentul a adoptat joi o rezoluție prin care invită șefii de stat sau de guvern – care se reunesc astăzi și mâine – să acorde „fără întârziere” statutul de țară candidată la UE Ucrainei și Republicii Moldova.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare moldovaeuroparlamentar ppemesaj rares bogdanrares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes