Rareș Bogdan îl provoacă pe Dacian Cioloș să fie colegi în Guvern

Rareș Bogdan îl provoacă pe Dacian Cioloș să fie colegi în Guvern
Rareș Bogdan îl provoacă pe Dacian Cioloș să fie colegi în Guvern

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan susţine că alegerile interne din PNL vor fi „un festival al bunului simţ”. El îi transmite „o provocare” colegului său din Parlamentul European, Dacian Cioloş, afirmând că dacă acesta va accepta un portofoliu în guvernul condus de Florin Cîţu, şi el va renunţa la funcţia la nivel european şi va intra în Executiv. 

„Va fi un festival al bunului simţ”, a afirmat Rareş Bogdan sâmbătă dimineaţă, înainte de începerea Congresului în care va fi ales preşedintele PNL. 

Eurodeputatul, susţinător al lui Florin Cîţu pentru şefia PNL, a reafirmat că premierul va fi ales în fruntea partidului, subliniind că „noua conducere” a PNL va fi „într-un parteneriat asumat” cu preşedintele Klaus Iohannis.

 În ceea ce priveşte informaţiile conform cărora ar fi fost rupte perdelele de la cabinele de vot, pentru a se asigura secretul votului, Bogdan susţine că acestea „sunt detalii minore”.

„Unii dintre colegii noştri care şi-au făcut calculele şi au văzut că nu au cum să obţină nici măcar 2000 de voturi din cele 5000 ai devenit puţin nervoşi. Nu este o problemă, vom intra înăuntru liderii partidului şi vom linişti lucrurile. Votul este secret, potrivi statutului PNL şi aşa funcţionează democraţia peste tot”, a explicat Rareş Bogdan. 

Rareş Bogdan i-a transmis şi o „provocare” colegului său din Parlamentul European, Dacian Cioloş, lider al grupului Renew Europe.

„Eu îmi doresc foarte mult ca această coaliţie să continue împreună cu USR PLUS, o spun răspicat. De asemenea, îi transmit o provocare domnului Dacian Cioloş, am înţeles că se gândeşte la o poziţie de ministru. Dacă domnia sa vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, automat voi intra şi eu în Guvern alături de Florin Cîţu pe o altă poziţie, dacă domnia sa vine”, a mai spus Rareş Bogdan.

El consideră că procentul pierdut de PNL în sondajele de opinie poate fi recuperat, dacă partidul „livrează” în următorii doi ani.  „Ceea ce se întâmplă astăzi, faptul că PNL este puţin peste 20% nu înseamnă mare lucru. Alegerile  sunt peste 2 ani şi 9 luni, dacă livrăm, dacă facem lucruri vom reuşi să ridicăm partidul la 32-34%”, mai spune europarlamentarul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolos accepta portofoliu guvern dacian ciolos provocare rares bogdan rares bogdan intra in executiv
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes