Rareș Bogdan învârte procentele pe degete: PNL va guverna România în continuare. Ce CIFRE avansează pentru rezultatul final

Rareș Bogdan este convins chiar și după exit-poll că PNL a câștigat alegerile. Calculul final al europarlamentarului este că rezultatul PNL va fi de 32% și va oferi posibilitatea ca PNL să propună premierul și să formeze Guvernul.

”Vreau să le mulțumesc românilor și activiștilor noștri, să păzească fiecare vot. PNL va guverna România în continuare, vor fi patru ani de guvernare într-o coaliție a forțelor moderniste. Se va vedea la numărătoare, am câștigat alegerile.

Noi avem un finish extrem de bun în țară, dreapta votează după ora 18. Ultima oră și jumătate am adunat la zestre încă 4, 5 la sută din diaspora, unde PSD va avea cam 20 de mii de voturi, iar PNL peste 100 de mii. Noi ne bazăm pe un 32%, PSD va scădea la 28 – 29%, USRPLUS va crește la 18-19%. USR va avea sub 20 dar cu siguranță vom fi împreună într-o guvernare pentru România”.

Cifrele lui Rareș Bogdan

Dacian Cioloș a susținut că va există o bază pentru o colaborare cu PNL din postura de premier, dar Rareș Bogdan a amintit că președintele va avea ultimul cuvânt, fiind convins că Ludovic Orban este cea mai bună propunere:

„Președintele României este cel care va avea ultimul cuvânt. Sunt absolut convins că guvernarea se va face în jurul PNL, care va merge cu Ludovic Orban.

Noi avem 32%, la redistribuire mai luam până la 35. Partidul domnului Cioloș poate să ajungă la 18-19 după redistribuire, deja avem împreună peste 50%. Sunt uimit de scor, este foarte bun. Va fi un scor consolidat de primul loc”, a mai declarat la B1Tv, duminică seara, Rareș Bogdan.

Păzim voturile

„Păzim voturile de cei care de-a lungul a 30 de ani, în zonele tradiționale, pe care le-am spart, cum ar fi Giurgiu, Mehedinți, Teleorman, unde PNL câștigă alegerile la pas, Constanța de asemenea, Vrancea… ei, bine, păzim voturile de către cei care au fost obișnuiți să învârtă procesele verbale. Am toată încrederea că colegii mei vor păzi fiecare vot și vor înțelege că la sfârșitul numărătorii Partidul Național Liberal va obține minim 3 puncte peste PSD, se va duce spre un 32%. Având în vedere că exit-poll-urile le aveam de la ora 19.30, nu avem 5% din totalul voturilor exprimate, spre 6%, după ora 19.30. De asemenea, nu avem nici voturile din diaspora, iar în diaspora gândiți-vă că PNL practic va avea minim 100.000 de voturi din 300.000, alături de USR, de PMP și de AUR”, a mai spus Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

calcule rares bogdan cifre finale rares bogdan rares bogdan voturi pnl
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes