Rareș Bogdan: ”Ne-am săturat să fim „cuminți” în coaliția cu PSD. Nu mai acceptăm niciun fel de atac şi niciun fel de încercare de a izola PNL”

Discurs Rares Bogdan
Discurs Rares Bogdan

Rareș Bogdan a declarat că liberalii au fost prea „cuminți” în relația cu PSD și spune că atacurile la adresa liderilor PNL nu vor mai rămâne de acum fără răspuns. Prim-vicepreședintele PNL spune însă că liberalii nu vor ieși de la guvernare, deși în unele cazuri liderii partidului sunt exasperați de relația cu PSD din teritoriu.

„S-a terminat cu binele. Vom deveni băieţi extrem de agresivi. Ne vom lăsa gurile de foc să reacţioneze”, a spus Rareș Bogdan, înainte de a intra la dicuțiile din Coaliție, care vin după o ședință la partid în care mai multi lideri s-au declarat nemulțumiți de relația cu PSD.

PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu, în plină furtună, ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, ne-am asumat guvernarea în începutul războiului din Ucraina şi în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri, începând de acum şi trebuie să fim trataţi pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac şi niciun fel de încercare de a izola PNL, sau de a pune la colţ primarii noştri, preşedinţii de CJ, sau reprezentanţii noştri din teritoriu.

Deasemenea, Rareș Bogdan a mai afirmat că, dacă alţii vor să părăsească guvernarea, pot decât să o facă, aceștia vor guverna în continuare.

„Suntem oameni cât se poate de raţionali, numai că aşa nu se mai poate, lucrurile nu mai merg ca până acum, s-a încheiat cu partea de răbdare, am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători cu cei care în momentul în care au văzut că ne dorim foarte mult ca românii să nu sufere şi să guvernăm pentru România, înainte de orice, au crezut că este o formă de slăbiciune. (..) Am fost mult prea cuminţi în coaliţie, vom deveni băieţi extrem de agresivi, extrem de duri şi extrem de radicali din coaliţie. S-a încheiat cu binele. În momentul în care va fi atacată Raluca Turcan, sau Cătălin Predoiu, sau Alina Gorghiu, sau Gheorghe Flutur sau Rareş Bogdan, nu vom mai tăcea şi ne vom lăsa gurile de foc să reacţioneze pe foc, în momentul în care se va întâmpla asta. Adică, noi ştim să respectăm, dar trebuie să fim respectaţi”

Nemulțumiți că Marcel Ciolacu a anunțat asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile bugetare, liberalii au decis să susțină totuși demersul, fără să știe însă care sunt măsurile.

Decizia a fost luată în ședința conducerii PNL, șeful partidului anunțând și care sunt condițiile pe care le pun peneliștii pentru asumare. Liberalii nu vor să se umble la cota unică, TVA, impozitele pe microîntreprinderi și impozitul pe dividende.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac rares la psdguvernare pnlrares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes