Rareș Bogdan, reacție către ministrul Aurescu: Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste! Ajutorul acordat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc

Rareș Bogdan, reacție către ministrul Aurescu
Rareș Bogdan, reacție către ministrul Aurescu

Micul război pornit duminică de la declarațiile europarlamentarului PNL legate de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care nu este membru PNL, a continuat și luni.

Azi, Bogdan Aurescu a răspuns afirmațiilor lui Rareș Bogdan, care a precizat anterior că l-ar da afară din Guvern, cel mai probabil din cauza eșecului negocierilor duse pentru aderarea României la Schengen. ”Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale“, a declarat Bogdan Aurescu.

Într-o postare pe Facebook, de luni după-amiază, europarlamentarul Rareș Bogdan atrage atenția că ajutorul acordat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc.

„Avem speranțe pentru fermierii romani! Pe 20 martie, la Bruxelles are loc Consiliul AGRIFISH (Agricultură și Pescuit) și s-ar putea să avem o propunere de răspuns la scrisoarea prin care România și alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia) cer compensații pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina. În aceste zile se lucrează exact la prelucrarea cifrelor furnizate de semnatari, pentru a se propune un sistem compensatoriu. Deci la nivel tehnic se lucrează. Însă decizia este la nivel politic. Pe 23-24 martie are loc chiar un Consiliu European. Pe ordinea de zi provizorie figurează Ucraina, „Competitivitate și piață unică” și „Alte subiecte”.

Precizare: ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-și recupereze țara, dar și pentru a apăra UE! Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste!“, a scris europarlamentarul liberal pe Facebook.

Ultima parte a postării lui Rareș Bogdan este o reacție la declarația ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care a spus că în plin război al Rusiei contra Ucrainei, Rareș Bogdan „cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene“.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dezinfomare putinista rares bogdan rares bogdan reactie aurescu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes