Rareş Bogdan, reacție după remanierea ministrului Nazare: Nu face parte dintr-o echipă

Rareş Bogdan, europarlamentarul PNL, a negat, joi, faptul că schimbarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor are legătură cu faptul că nu-l susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL. ”Nu se fac schimbări în funcţie de echipe şi apartenenţa la o echipă, mai ales că domnul Nazare nu face parte dintr-o echipă”, susţine Rareş Bogdan. Acesta a anunţat că este prea devreme pentru a se discuta despre cine va prelua funcţia, precizând că 45 de zile aceasta poate fi îndeplinită chiar de către premier. Rareş Bogdan a precizat, însă, că portofoliul de la Finanţe va rămâne la PNL.

Domnul Florin Cîţu, premier al României, (…) a hotărât, după o discuţie cu domnul Alexandru Nazare pe care a avut-o alaltăieri, să remanieze un ministru. Motivele le cunoaşte domnia sa. A avut o discuţie cu liderii coaliţiei, domnul Cioloş, donul Hunor, domnul Barna şi domnul Orban. De asemenea, domnul Nazare a avut o discuţie cu domnul Orban, alaltăieri, în Modrogan”, a afirmat, joi, la Craiova, Rareş Bogdan.

Acesta a afirmat că este responsabilitatea lui Florin Cîţu ca echipa de la Guvern să funcţioneze bine, iar Guvernul să performeze.  

”Motivele sunt convins că ni le va dezvălui domnul Cîţu. Domnul Cîţu răspunde în faţa românilor, în faţa partidelor, în faţa coaliţiei pentru bunul mers pentru implemenarea Programului de guvernare. Domnia sa trebuie să abă o guvernare performantă şi noi îi dăm credit să facă ceea ce trebuie ca românilor să li se schimbe viaţa în sine”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă remanierea are legătură cu echipeje din cadrul PNL, europarlamentarul a afirmat: ”Îmi pare rău că unii colegi vor să ducă bătălia din partid spre această zonă. E strict despre colaborarea şi cooperarea dintre premier şi ministrul Finanţelor”.

Nazare, propus de Cîțu

Rareş Bogdan a afirmat că propunerea lui Alexandru Nazare la Ministerul Finanţelor a fost făcută chiar de către Florin Cîţu: ”Este clar că între cei doi a apărut o problemă (…) Nu se fac schimbări în funcţie de rectificări, nu se fac schimbări în funcţie de echipe şi apartenenmţa la o echipă, mai ales că domnul Nazare nu face parte dintr-o echipă, domnia sa face parte din zona independenţilor din leadershipul PNL”.

Întrebat dacă lucrurle funcţionează în Guvern, Bogdan a răspuns: ”Cifrele ne arată că lucrurile în Guvern merg foarte bine, Guvernul funcţionează excelent, Guvernul face ceea ce trebuie. Uneori  şi într-o echipă de fotbal – e nevoie de o împrospătare. Domnul Cîţu a considerat că în momentul acesta este nevoie de o împrospătare a echipei, nu cred că e singura împrospătare şi că miniştrii trebuie să rămână bloc trei ani şi jumătate. Unii obosesc, alţii se uită prea mult în tribune, ceilalţi se mai împiedică, alţii se acidentează, unii nu mai ascultă indicaţiile de pe margine ale antrenorului şi atunci trebuie să înţeleagă cu toţii: premierul, potrivit Constituţiei, este suveran”.

Rareş Bogdan susţine că este prea devreme să se discute despre cine va prelua funcţia de ministru al Finanţelor, mai ales că 45 de zile rolul poate fi îndeplinit chiar de către premier.

”Pe 23 august trebuie să avem un alt ministru”, a mai afirmat Bogdan, precizând că portofoliul rămâne al PNL.

Alexandru Nazare, remaniat de urgență

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor.

Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului.

Alexandru Nazare a relatat, într-o postare pe Facebook, discuţiile cu premierul anterioare revocării sale de la Finanţe, afirmând că acesta i-a spus că decizia de remaniere nu are legătură cu rezultatele, ci cu ”echipa”. În opinia fostului ministru, prim-ministrul s-ar fi putut referi la faptul că nu s-a alăturat echipei care îl susţine pentru şefia PNL.

De asemenea, Nazare subliniază că Florin Cîţu i-a cerut demisia cu o zi înainte de emisiunea României de eurobonduri, iar o demisie înaintea unei emisiuni de eurobonduri ar fi afectat condiţiile pe care ţara noastră le-ar fi putut obţine pe pieţele externe, condiţii şi aşa vitrege.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdan rares bogdan dezvaluiri rares bogdan reactie rares citu orban remaniere nazare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes