Rareș Bogdan, solicitare expresă pentru Emmanuel Macron: Interveniți încă o dată! Nu abandonați România în afara zonei Schengen – VIDEO

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a susținut miercuri în plenul Parlamentului European un discurs în care l-a rugat pe președintele Franței Emmanuel Macron să devină „fratele mai mare” al României și să susțină efectiv aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Liberalul a amintit că blocarea României dă apă la moară curentelor populiste, extremiste, antisemite, antieuropene și antioccidentale din România, cu referire la partidul AUR.

„Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie țara dumneavoastră pentru noi. Nu abandonați România în afara zonei Schengen”, a spus Rareș Bogdan la Strasbourg, adresându-i-se direct președintelui Emmanule Macron.

„Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie. Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători”, a mai spus Bogdan.

Bogdan l-a citat și pe Generalul Henri Berthelot în discursul sau de la Strasbourg, amintind că acesta i-a numit pe români „familie” și că a contribuit la reorganizarea Armatei Române, ceea ce ne-a ajutat „să ne salvăm nu doar teritoriul, ci și identitatea națională. În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!”

Interveniți încă o dată

„Domnule președinte, interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește încă din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.

Din păcate, această situație nedreaptă față de români accentuează virulentă manifestărilor extremiste în țară mea”, a spus Bogdan. „Până anul trecut, România era excepția pozitivă, fără formațiuni parlamentare ostile UE. Astăzi, lucrurile se schimbă, din păcate. Situații vădit nedrepte, precum această, alimentează din plin retorica antioccidentala”, i-a mai spus Bogdan lui Macron.

Rareș Bogdan a mai susținut că România „devine un poligon de încercare pentru populismul extremist antieuropean, pentru antisemitism.” El a făcut apel la sprijinul Franței: „Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țară dvs pentru noi, într-o Europa a valorilor și a solidarității!

„Schengen este prioritatea zero pentru România Europeană. Nu abandonați România în afară zonei Schengen”, a cerut europarlamentarul român. „Vive la France! Vive la Roumanie! Vive L’Europe!”.

VIDEO Rareș Bogdan solicitare către Macron

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avocatul romaniei macron rares bogdan rares bogdan macron schengen sustinere aderare schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes