Rareș Bogdan: Sper ca rezoluția privind tezaurul României furat de Rusia să fie votată cât mai repede în PE

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că speră ca rezoluția care va fi dezbătută în Parlamentul European cu privire la tezaurul României, aflat în posesia Rusiei, să fie votată cât mai curând.

”România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia. Din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă”, a spus europarlamentarul.

Iar o rezoluție în acest sens votată în PE, ar fi dovada unui semnalului puternic venit din partea Uniunii Europene în această chestiune, a subliniat Rareș Bogdan.

”Aceasta este o rezoluție susținută de grupul PPE la inițiativa colegului meu, Eugen Tomac, și a celorlalți colegi din grupul PPE. Sper din tot sufletul ca această rezoluție să fie cât mai curând adoptată, dacă se poate în următoarea sesiune plenară de la Strasbourg, pe 13-14 martie, pentru că ea arată încă o dată că România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia, și care printr-un accident al istoriei a ajuns acolo. Și din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă. Semnalul pe care îl va da Parlamentul European și Uniunea Europeană cu privire la tezaurul României aflat la Moscova va fi unul extrem de puternic”, a declarat europarlamentarul liberal.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

europarlamantar rares bogdan rares bogdan rezolutie tezaur tezaur furat de rusia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes