Rareș Bogdan, vehement cu consilierul care s-a făcut preș în fața Olguței Vasilescu: Trădătorii nu au ce căuta în PNL

Lia Olguța Vasilescu, primarul ales al Craiovei la scrutinul din 27 septembrie, și-a asigurat majoritatea în Consiliul Local, iar PSD a obţinut şi cele două posturi de viceprimar. Totul, cu ajutorul votului consilierul PNL Dan Diaconu, care a votat candidaţii propuşi de social-democraţi.

Miercuri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Craiova, cu votul consilierilor PSD-PER şi al consilierului PNL Dan Diaconu, au fost votați cei doi viceprimari – Aurelia Filip şi Daniela Barbu – din rândul consilierilor PSD. Consilierii PNL-USR-PLUS au pierdut astfel majoritatea în CL Craiova.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, PSD are 10 mandate de consilier local, PNL – 9 mandate, Alianţa USR-PLUS – 5 mandate şi Partidul Ecologist Român (PER) – 3 mandate. Alianța PNL-USR-PLUS a rămas, astfel, în minoritate, acum mandatele fiind de 13 la 14. 

Rareș Bogdan și Sighiartău, reacții

„La ora 16.00 consilierul municipal de la Craiova care a votat alături de PSD va fi exclus din partid. Gata cu joaca. Trădătorii nu au ce căuta în PNL. Urmează o perioadă critică, nu mai merge cu jumătăți de măsură. Cine joacă cu PSD, dispare din PNL”, a anunțat Rareț Bogdan.

„Domnul Diaconu va fi exclus din partid la ședința de la ora 16:00”, a declarat și Robert Sighiartău.

Cezar Drăgoescu, de la USR, care era propunerea USR-PLUS pentru cel de-al doilea post de viceprimar al Craiovei, a afirmat că “mutarea lui Diaconu este o mare mizerie”.

“Din păcate, azi am asistat cu toţii la o mare mizerie, viitorul fost consilier Dan Diaconu, de la PNL, actualmente PSD, PER, cred că nici el nu ştie din ce face parte, sper ca în cel mai scurt timp să nu mai facă parte din Consiliu Local Craiova, astfel încât în viitor să avem din nou majoritate. Ceea ce s-a întâmplat este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor Craiovei, o majoritate efemeră, de conjunctură, negociată pe sub mese. Noi vom continua lupta şi vom fi aici pentru următorii patru ani să ne opunem acestei caracatiţe PSD”, a spus Drăgoescu.

Potrivit legii, unui consilier local i se poate retrage sprijinul politic de către partidul pe lista căruia a candidat, lucru care duce la demiterea de drept din funcție.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

consiliul local craiova dan diaconu pnl dan diaconu tradare viceprimari craiova
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes