Social

Război între clanurile țigănești din Vaslui. ” Poliția, mascații, ar trebui să facă ceva, altfel va fi vărsare de sânge”

Zeci de romi din mai multe clanuri au pornit un adevărat război, în localitatea Murgeni, județul Vaslui. Autoritățile au intervenit imediat pentru aplanarea conflictului dintre cei 250 de rromi. În bătălia generală, cele două clanuri țigănești au făcut uz de săbii, bate și pistoale.

În urma conflictului general, 3 persoane au ajuns la spital în stare gravă, iar alte 8 persoane s-au ales cu leziuni destul de grave. Localnicii spun că altercația ar fi pornit de la niște geamuri sparte ale unor autoturisme, pe care vinovații n-au dorit să le plătească, cu toate că, conform judecății țigănești, erau obligați s-o facă, scrie Vremeanoua.

Declarațiile martorilor

Un martor a declarat că războiul dintre cele două clanuri a început după ce un rom l-a călcat cu mașina pe un bărbat din clanul advers. La scurt timp, mai multe persoane ar fi început să tragă cu arma.

”Când s-a dus unul din băieți, Petruș Murui să-l ridice pe fratele său, Laurențiu, călcat cu mașina de cei din clanul Sandu, au tras în el cu pistolul! Cu mai multe gloanțe de cauciuc. Aveau bâte, aveau topoare, i-a dat una la un băiat de i-a rupt urechea în două! Lui Laurențiu, i-au rupt picioarele grav. Cel bătut cu bâta, este lovit rău în cap, un bărbat de 59 de ani, are multe lovituri. Se pare că de la o fată s-au luat, cei din clanul Sandu i-au așteptat să se răzbune. Ai lui Murui tocmai veniseră din Franța, intrau la izolare”.

Vineri, zeci de romi s-au adunat în fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, unde așteaptă informații despre starea de sănătate a șefului lor, Sandu Petru.

”Două zile la rând Murui Gabriel și prietenii lui ne-au înjurat de morți și ne-au amenințat că ne bagă în mormânt. Sunt live-uri făcute pe Facebook, putem dovedi tot ce declarăm. Noi nu am dat importanță amenințărilor, pentru că vorbe la nervi s-au tot spus și de-o parte și de alta. Aseară, vreo 30 de persoane în vreo 8 mașini tocmai s-au întors din Franța. Nici nu s-au dus acasă, nici nu au intrat în izolare, direct la poartă la Petru Sandu au oprit.

Veniseră să-și pună planurile în aplicare. Acum o lună de zile, toți cei care s-au întors ieri acasă, au stat internați în spital din cauza coronavirusului. Nu vorbim prostii, avem rude în Franța care ne-au confirmat că unii dintre ei au fost chiar în stare gravă. Nu a contat”, a povestit un martor.

În seara asta se anunță omor în Murgeni

”Aseară au venit cu scandal, l-au încojurat pe Petru Sandu, l-au tăiat cu un briceag și apoi a ieșit scandalul care a ieșit. Este adevărat că Sandu Petru are un fiu care deține armă cu bile. Acesta a tras câteva focuri în sus, nu spre agresori, a fost în legitimă apărare. După ce scandalul s-a oprit, cei din clanul Murui, care au mai rămas în Franța, au continuat cu amenințările. Ne-au spus că să golim mormintele ca să aibă ei unde ne pune cadavrele. În seara asta ar trebui să ajungă 100 de persoane din clanul Murui.

Au spus pe live că toată politia din Europa nu-i va putea opri să ne omoare. În seara asta se anunță omor în Murgeni. Poliția, mascații, ar trebui să facă ceva, altfel va fi vărsare de sânge”, a declarat un membru al clanului Sandu, potrivit sursei citate.

Alte știri de interes

Generalul-maior Petrișor Mandu a murit la două zile după soția sa. Ambii au avut coronavirus

Mihnea Tudor

Week-end de coșmar: Zeci de şoferi şi motociclişti, amendaţi pentru deficienţe tehnice ale autovehiculelor

Saghin Cristian

Se întâmplă la Serviciul Pașapoarte: Mort, chemat la birou pentru a da lămuriri

Gloria Pascu

Individul care a împuşcat în cap o altă persoană, cu un pistol cu bile, prins de poliţişti

Saghin Cristian

Strănepotul lui Ion Creangă, preotul Ailioaiei, a murit de Covid

Mihnea Tudor

Poliția Siguranța Școlară, înființată sub semnătura lui Vela. Va combate violența și bullying-ul în școli

Gloria Pascu

Aeroportul Henri Coandă – schimbări importante privind accesul pasagerilor

Gloria Pascu

Sindicatul polițiștilor Europol: Bode minte cu nerușinare. Șoferul SPP nu are nicio vină. Ne spuneți și nouă ce fumați?

Mihnea Tudor

Valerică Râmbu padelează pe Dunăre pentru strângere de fonduri pentru un bazin de hidrokinetoterapie pentru copii cu dizabilități

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »